Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tim Overdiek in De Kist: ‘Hoe vertel ik dit aan de kinderen?’

1 maart 2019 · Leestijd 2 min

Een succesvolle carrière als journalist bij de NOS, een prachtige vrouw en twee zoons: het leven is vol en mooi voor Tim Overdiek. Dan slaat in 2009 ineens het loodlot toe.

Ongeluk

Op een donderdagmiddag in oktober wordt Jennifer(41), de vrouw van Tim, aangereden door een motoragent. Midden op het zebrapad. De klap van het ongeluk is groot, Jennifer wordt naar het ziekenhuis gebracht. Waar de doktoren eerst nog zeiden dat ze het na een goede nacht zeker zou halen, blijkt het de volgende dag helemaal mis: Tim moet onmiddellijk naar het ziekenhuis komen. Enkele uren laten overlijdt Jennifer. Hun zoons Sander en Eamonn zijn dan twaalf en negen jaar oud.

Mama is dood

Dan staat Tim voor de onmogelijke opgave om zijn kinderen te vertellen dat hun moeder er niet meer is. ‘Dat was mijn eerste zorg’, vertelt hij aan presentator Kefah Allush in het tv-programma De Kist. Hoe heeft Tim dit gedaan en wat ging er door hem heen? Bekijk de video hieronder.

(Tekst gaat verder onder de video)

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De hele aflevering van de Kist is te zien op NPO Start.

Dagboek van een weduwnaar

Een week na het overlijden van Jennifer begint Tim met het bijhouden van een dagboek. ‘‘Tranen van liefde’ is het ontroerende, soms schokkende, soms radeloze verslag van een jaar van rouw’, beschrijft de uitgever. Ook besluit Tim het werk-roer om te gooien. Hij wil zijn pijn en verlies inzetten als therapeutisch coach. Hij volgt een opleiding en start in 2017 een eigen praktijk om andere mannen te helpen bij het verwerken van hun verlieservaring.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--