Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Doe mee met onderzoek: Hoe helpen we kinderen en jongeren die rouwen?

11 november 2020 · Leestijd 2 min

Kinderen die een dierbare verliezen kunnen psychische problemen ervaren. Over welke problemen dat zijn, is nog weinig bekend. Om uiteindelijk problemen sneller te herkennen en kinderen zo goed mogelijk te helpen, doet promovenda aan de Universiteit Utrecht Iris van Dijk onderzoek.

Iris is op zoek naar kinderen en jongeren tussen de 8 en 19 jaar die minimaal 6 maanden geleden een dierbare zijn verloren. Ook ouders en verzorgers kunnen deelnemen aan het onderzoek. Door deelname werk je mee aan het ontwikkelen van passende hulp voor de kinderen en jongeren die moeite hebben om hun leven na verlies weer op te pakken.

Zo kun je meedoen

Meedoen kan door het beantwoorden van vragen in een online interview (voor kinderen en jongeren) of in een online vragenlijst (voor ouders en verzorgers). Ben je een dierbare verloren aan een verkeersongeval? Dan is ook een online gesprek samen met jouw ouder of verzorger onderdeel van het onderzoek. Meer informatie is te vinden op www.trafvickids.nl. Aanmelden voor het onderzoek kan ook via deze website.

Ik mis je houdt contact met het onderzoeksteam, en zal wanneer het onderzoek is afgerond de resultaten delen aan de hand van een persoonlijk verhaal.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--