Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuws | Robin Zomer mist zijn vader en schrijft een supermooi vaderdaglied. 'Hij was trots op me'

6 juni 2024 · Leestijd 3 min

“Ik mis je pap. Ik denk aan jou in stilte.” Op de bekende melodie van ‘The Sound of Silence’ schreef Robin Zomer samen met Bart Maessen een eigen liedtekst over het gemis van zijn vader. ‘Ik mis je’ sprak Robin over zijn rouw.

“Mijn vader is negen jaar lang ziek geweest voor hij vorig jaar overleed aan prostaatkanker. Zijn ziekte heeft onze band hechter gemaakt, omdat we de noodzaak voelden de diepere thema’s met elkaar te bespreken.”

'Zijn ziekte heeft onze band hechter gemaakt'

Samen met zijn vader maakte Robin zelfs nog een paar reizen die op zijn vaders bucketlist stonden, waaronder een reis naar IJsland en een roadtrip naar Portugal.

Robin Zomer

“Al in de periode van zijn ziekte schreef ik nummers over de situatie en de angst om mijn vader te verliezen. Dan zat ik huilend op mijn zolderkamer. Het hielp me om mijn gevoelens van me af te schrijven. Zo uit zich ook nu de rouw om mijn vader, in het schrijven van muziek, samen met mijn beste vriend Bart die hem ook goed gekend heeft. Het troost me om te weten dat mijn vader trots was op mijn muziek. Hij stimuleerde me altijd om mijn dromen na te jagen.”

'Mijn vader stimuleerde me om mijn dromen na te jagen'

“Uit het oog maar nooit meer uit mijn hart. Ik denk aan jou en zeker deze dag,” zingt Robin in het filmpje dat vanmorgen online kwam. Het is bijna een jaar geleden dat zijn vader overleed. “Volgende week gaan mijn moeder, ik, mijn broer en mijn schoonzus naar Frankrijk om mijn vaders as op zijn sterfdag of Vaderdag uit te strooien. Het wordt denk ik een zware, maar ook mooie dag.”

Robin Zomer

Het lied dat de muzikanten speciaal voor Vaderdag schreven is inmiddels al vaak beluisterd. “Ik vind het mooi dat het lied mensen raakt, al hebben Bart en ik het niet met die insteek geschreven. De tekst verwoordt puur wat ik tegen mijn vader zou willen zeggen.” Hij zingt: “Jij bent weg en ik krijg je nooit meer terug. En de dag die speciaal voor jou was, wordt nooit meer wat het was.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Sannes moeder stapt uit het leven. ‘Soms dacht ik: stel je niet zo aan’

Lees ook over:

Sannes moeder stapt uit het leven. ‘Soms dacht ik: stel je niet zo aan’
Nieuws | Femke heeft een rouwcafé (en wint daarmee een Europese prijs)

Lees ook over:

Nieuws | Femke heeft een rouwcafé (en wint daarmee een Europese prijs)

Geschreven door

Lydia

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--