Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Moritz verzwijgt voor zijn grote liefde dat hij niet meer behandeld wordt | TV 27, 28, 29 oktober

27 oktober 2023 · Leestijd 3 min

Op begraafplaatsen door heel Nederland praten Marleen Stelling en Arjan Lock met nabestaanden. Hun verhalen over rouw, hoop en troost worden ook dit weekend uitgezonden. Bekijk hier de programmering van 'Ik mis je' van 27, 28 en 29 oktober.

Vrijdag 27 oktober 16:31 op NPO1

Kijken

Rick Bakkenes

Uit school vandaan fietst Rick nog even langs het graf zijn tante Alie. Een lieve, betrokken tante die altijd wilde weten hoe het met Rick ging en veel bij hem thuis over de vloer kwam. Rick vindt dat zijn tante Alie wel bezoek moet blijven krijgen nu ze er niet meer is. Rick: “Vroeger kwam ze altijd bij ons op bezoek. Nu bezoek ik haar.”

Jelmer Joustra

Echte praters waren ze niet. Toch deelden ze alles; Jelmer en zijn moeder. Jelmer: “Mijn moeder en ik belden wekelijks. Ze had aan een half woord genoeg.” Jelmer mist zijn moeder enorm.

Vanda Borgart en Gitta Meijering

Moritz is een levenslustig kind, maar ook een kind dat vaak in het ziekenhuis is vanwege zijn aangeboren hartafwijking. Hij besluit geen controles meer te willen en verlangt naar een vrij leven. Als hij Gitta, de liefde van zijn leven, ontmoet, houdt hij dit geheim voor haar. Pas aan het einde van zijn leven, als hij heel ziek is, komt Gitta erachter. Gitta vindt steun bij haar schoonmoeder Vanda. Ze hebben een warme band.

Zaterdag 28 oktober 18:25 op NPO2

Herhaling

Kijken

Sharon van der Plas en haar vriendin Maurien

Arjan Lock ontmoet Sharon en haar vriendin Maurien bij het graf van Sharons vader. Sharon is nog maar 15 jaar als haar vader na een kort en heftig ziekbed overlijdt. Haar zus nam Sharon in huis en zorgde twee jaar voor haar.

Claus van Leeuwen

Claus' vader was geliefd en bekend in Alphen. Hij stond voor iedereen klaar, maakte met iedereen een praatje en deed veel voor anderen. Maar voor Claus leek zijn vader thuis afwezig. Als Claus in een crisis raakt en op een gesloten afdeling wordt opgenomen, komt zijn vader trouw iedere avond langs. Hij toont Claus zijn trots en ze bouwen een goede band op.

Zondag 29 oktober 09:02 NPO 2

Herhaling 

Kijken

Nel Deurloo & Martin Kramer

Nel leest een stukje voor van haar gedicht dat op haar moedersgrafsteen staat. Ze schreef het toen ze acht jaar oud was. Inmiddels is ze elf jaar en komt ze nog vaak met haar vader Martin naar haar moeders graf om even ‘hallo’ te zeggen. Nel leerde een wijze les van haar moeder: het leven duurt niet zo lang als je zou willen, maar je moet er het beste van maken.

Noëlle Mackay

Voor Noëlle zijn haar opa en oma als haar vader en moeder. Ze noemt ze dan ook 'papa' en 'mama'. Als 1-jarig meisje komt Noëlle bij hen wonen omdat haar moeder niet voor haar kan zorgen. Als ze 4 jaar is overlijdt haar oma. Vanaf dat moment mist Noëlle een moederfiguur. Toch heeft ze, dankzij de zorg van haar opa, goede herinneringen aan haar jeugd.

Nel (11): ‘Achteraf had ik mijn moeders laatste moment willen meemaken’

Lees ook over:

Nel (11): ‘Achteraf had ik mijn moeders laatste moment willen meemaken’
Blog Bianca | Hoe kan ik vergeten dat hij dood is?

Lees ook over:

Blog Bianca | Hoe kan ik vergeten dat hij dood is?

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--