Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan en Harry brengen op hun trouwdag liefdevolle ode aan Diana

19 mei 2018 · Leestijd 2 min

Vandaag trouwt prins Harry met zijn grote liefde Meghan Markle. Op deze bijzondere dag wordt prinses Diana, Harry’s moeder, extra gemist. Toch voelt het voor het bruidspaar alsof Diana erbij is.

Harry en Meghan

Hoewel prins Harry en zijn prachtige bruid Meghan Markle vandaag het stralende middelpunt zijn, gaat de aandacht ook naar prinses Diana. Harry’s moeder kwam in 1997 om het leven bij een tragisch verkeersongeval en wordt vandaag ongetwijfeld ontzettend gemist.

‘Het voelt alsof ze bij ons is, bij dit te gekke avontuur’

Door een aantal symbolische gebaren van de prins en Meghan maakt ze desondanks deel uit van deze bijzondere dag. Een liefdevol gebaar van een prachtig koppel.

Verlovingsring

In de verlovingsring waarmee Harry zijn Meghan ten huwelijk vroeg, zijn twee diamanten uit zijn moeders juwelencollectie verwerkt. Op deze manier voelt het voor zowel Harry en Meghan zoals ze het zelf zeggen: “alsof ze bij ons is, bij dit te gekke avontuur.”

Bruidsboeket

Het bruidsboeket van Meghan Markle bestaat uit witte rozen, de lievelingsbloemen van Meghan. De rozen staan symbool voor puurheid, oprechtheid en onschuld; kenmerken die perfect passen bij Diana. Op Diana’s uitvaart zong Elton John het ontroerende lied ‘Candle in the Wind’, dat begint met de zin ‘Goodbye England’s rose’. De roos en Diana zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

newproject_4_original_-M7QpDE_5OY

Muziek

Aan het eind van de huwelijksceremonie is de hymne ‘Guide me, O Thou Great Redeemer’ van William Williams te horen. Deze hymne werd ook gezongen tijdens Diana’s begrafenis in 1997.

Diana’s zus

Een van de zussen van Diana, Lady Jane Fellows, spreekt vandaag tijdens de huwelijksceremonie een fragment uit ‘The Song from Solomon.’ Hoewel ze natuurlijk nooit de plek van Harry’s moeder kan innemen, is Lady Jane wel iemand die dicht bij Harry staat. In Harry’s jeugd waren er vaak gezamenlijke vakanties met de kinderen van Lady Jane (Laura, Alexander en Eleanor). Tegenwoordig werken Lady Jane en Harry samen aan Only Connect, een liefdadigheidsinstelling om jeugdcriminaliteit terug te dringen.

BRITAIN-US-ROYALS-WEDDING-CEREMONY

Beeld: ANP

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--