Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ireen Wüst denkt na winnen Olympisch goud aan Paulien van Deutekom: 'Misschien viert ze daarboven een feestje'

8 februari 2022 · Leestijd 2 min

Voor de vijfde keer achter elkaar wint schaatster Ireen Wüst Olympisch goud. Naast emotie om deze bijzondere winst, zit haar overleden vriendin en oud-schaatster Paulien van Deutekom in haar gedachten. Ireen: "Misschien viert ze daarboven een feestje".

"Waar gaan jouw gedachten nou het eerst naar uit?", vraagt de NOS-verslaggever nadat de schaatster de winst heeft behaald. Vóór deze vraag is Wüst al, zoals ze zegt, "vol emotie", maar nu beginnen de tranen te rollen. "Ik mis natuurlijk mijn vrienden, mijn familie, mijn vriendin. En ook Paulien."

Buurvrouwen

Paulien van Deutekom was oud-schaatster en een goede vriendin van Ireen. Ze woonden naast elkaar. Paulien overleed op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van long kanker. Eerder schonk Ireen een gouden medaille aan de dochter van Paulien, Lynne.

Feestje

"Ik mis haar nog elke dag", gaat Wüst verder. "En op momenten als deze, extra erg. Normaal zouden we nu schreeuwend met elkaar aan de telefoon hangen, maar dat kan niet. Misschien viert ze daarboven wel een feestje." 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--