Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TV | 'Mijn moeder was de laatste boerin van de Wakkerendijk'

Zaterdag 5 maart & zondag 24 april

5 maart 2022 · Leestijd 2 min

In Ik mis je op zaterdag 5 maart 2022 spreken Arjan en Marleen met Math en Willie over rouw, troost en liefde voor wie ze missen. 24 april werd deze uitzending herhaald.

Kijk nu

Math Nelissen 

"Ik kom uit een gezin met tien kinderen en ik ben in de oorlog geboren. Mijn ouders hadden het niet breed en een knuffel was zeldzaam,’ vertelt Math Nelissen. Math, die bloemist is, komt elke vrijdag bloemen brengen op de begraafplaats. Hij brengt dan ook gelijk bloemen mee voor op het graf van zijn ouders. "De liefde van mijn ouders zat in andere dingen. Bijvoorbeeld dat mijn moeder ervoor zorgde dat we fatsoenlijk gekleed waren. Ze was naaister. Bij mijn eerste communie had ik een prachtig zelfgemaakt matrozenpakje aan. Ik was de koning te rijk!"

Willie Hols 

"Mijn moeder was een heel sterke vrouw, zowel fysiek als qua karakter. Ze woonde nog alleen op de boerderij en had tot op het laatst toe een paar koeien, kalfjes en kippen. Dat was haar lust en haar leven." Dat vertelt Willie Hols over haar moeder, die vorig jaar op 92-jarige leeftijd overleed. Willie heeft in haar jeugd best moeite gehad met het sterke karakter van haar moeder. "Maar op het laatst, toen ze me nodig had, voelde ze heel nabij. Toen kon ik écht iets voor haar doen en zag ik de waardering in haar ogen."

TV | Marjanka verliest plotseling haar man: 'Ik heb de longen uit mijn lijf geschreeuwd'

Lees ook over:

TV | Marjanka verliest plotseling haar man: 'Ik heb de longen uit mijn lijf geschreeuwd'
Hoe bied je troost na overlijden?

Lees ook over:

Hoe bied je troost na overlijden?

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--