Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ze was in verwachting van haar eerste kindje toen ze plotseling overleed' | TV 20, 21, 22 oktober

20 oktober 2023 · Leestijd 3 min

Ook in het weekend van 20, 21 en 22 oktober 2023 delen mensen verhalen over verlies en rouw in het programma ‘Ik mis je’, zoals Osdailey: “Praten over mijn zus maakt me gelukkig. Als ik over haar vertel, vergeet ik even dat ze er niet meer is.”

Vrijdag 20 oktober 16:24 op NPO1

Kijken

Nienke de Jager

Haar oma was Niekes grootste inspiratiebron. Nieke vertelt over deze kleurrijke vrouw, die zo ontzettend belangrijk voor haar was. “Mijn oma danste in de woonkamer. Ze droeg sneakers en had een heel uitgesproken kledingstijl. Ik mis haar nog iedere dag.”

Aag Kassels

Binnen twee weken verliest Aag haar ouders. Bij hun graf denkt ze terug aan de liefdevolle opvoeding die ze haar gaven. Nog altijd gaat Aag bij ze langs om haar hart te luchten. Aag: “Dit is de plek waar ik klaag, huil en lach.”

Osdailey Beers 

Rauw is het verdriet om haar zus, die een paar weken geleden plotseling overleed. Nog maar 27 was ze, en net in blijde verwachting van haar eerste kindje. Osdailey mist haar zus intens.  Ze waren erg close. Osdaileys vindt het fijn om herinneringen aan haar op te halen: “Praten over mijn zus maakt me gelukkig. Als ik over haar vertel, vergeet ik even dat ze er niet meer is.” 

Zaterdag 21 oktober 18:25 op NPO1

Herhaling

Kijken

Maaike Rijpstra

Hoewel Maaike en haar vader enorm konden botsen, was er veel liefde tussen hen. Maaikes vader stond altijd voor haar klaar. Op zijn verjaardag, een dag waarop Maaike haar vader extra mist, bezoekt ze zijn graf.

Adriaan Sleeuwenhoek

Vogelwachter Adriaan neemt Marleen Stelling mee langs een aantal nestkastjes op de begraafplaats.  De begraafplaats blijkt een rustige plek voor vogels om te broeden. Adriaan vertelt hoe vogels nabestaanden tot steun kunnen zijn. Luister hier naar De Troostvogel, gezongen door Herman van Veen. Een lied over een mythisch wezen dat verdriet bij kinderen kan wegnemen.  

Zondag 22 oktober 9:01 op NPO2

Herhaling

Kijken

Annelies Ribbink

Arjan Lock ontmoet Annelies aan de rivier de Berkel, waar zij talloze herinneringen heeft liggen aan haar kindertijd met haar broer. Samen varen in hun blauw-gele roeiboot, eindeloos steentjes gooien in het water. Ze koestert die momenten. Groot is de schok als haar broer plotseling overlijdt. Annelies kreeg geen kans om afscheid van hem te nemen. Ze koestert zijn laatste appje.

Jannie Visser – van den Berg

Jannie (88) was 27 jaar toen haar dochtertje overleed. Meer dan 60 jaar later doet het Jannie nog altijd veel verdriet dat ze maar een half uur per dag bij haar dochtertje mocht zijn toen ze in het ziekenhuis lag.

Mirjam over haar zoon Tonio (21): ‘Ik wist meteen: hier komt hij niet levend uit’

Lees ook over:

Mirjam over haar zoon Tonio (21): ‘Ik wist meteen: hier komt hij niet levend uit’
Hester (55) overlijdt door alzheimer: ‘Ze verloor zichzelf, terwijl ze nog leefde’

Lees ook over:

Hester (55) overlijdt door alzheimer: ‘Ze verloor zichzelf, terwijl ze nog leefde’

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--