Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Martijns broer overlijdt tijdens zijn werk als politieagent | TV 13, 14, 15 oktober

14 oktober 2023 · Leestijd 3 min

‘Ik mis je’ brengt het hele weekend ontroerende verhalen over verlies, rouw en troost. Zoals het verhaal van Martijn Leuwerink die zijn broer, de omgekomen politieagent Jeroen, herdenkt in Het Gedenkbos, waar bomen worden geplant om de herinnering aan overleden dierbaren levend te houden. Bekijk hier de programmering van 13, 14 en 15 oktober.

Vrijdag 13 oktober 16:31 op NPO1

Kijken

Martijn Leuwerink

Zijn grote broer Jeroen, Martijns steun en toeverlaat, komt plotseling door een aanrijding om het leven tijdens zijn dienst als politieagent. Voor Martijn breekt er een onwerkelijke tijd aan vol diepe dalen en ongeloof. “Ik ben me nu zo bewust dat het  leven eindig is. En dat maakt dat ik heel erg kan genieten van kleine dingen, en ook echt wel weer gelukkig kan zijn,” vertelt Martijn. Onder de herinneringsboom van Jeroen staat de tekst: All we have to decide is what to do with the time that is given to us. Lees hier ook een interview met Martijn.

Britney Reitsma

Britney is nog maar 13 jaar oud als ze haar zus verliest, nu tien jaar geleden. Twee jaar na het overlijden van haar zus sterft haar vader. Dankzij traumaverwerking en rouwtherapie kan Britney nu over dit verlies praten en er beter mee omgaan.

Margo Eli

Een babykamer, een gevulde kast met kleertjes en luiers; alles stond klaar om haar kleinzoon Ace welkom te heten. Margo is bij de bevalling van haar dochter als ze Ace ter wereld ziet komen. Maar al gauw blijkt het niet goed met hem te gaan. Ace is nog maar twee maanden oud als ze afscheid van hem moet nemen. Margo komt wekelijks bij zijn graf om op die manier alsnog voor Ace te zorgen.

Zaterdag 14 oktober 18:22 op NPO2

Herhalingen

Kijken

Cornelie de Ruiter 

Wat begint als een prachtige vakantie in Thailand eindigt in een nachtmerrie. Als Herdi, de man van Cornelie de Ruiter en vader van Eve en Finn, tijdens een potje tikkertje een hek vastgrijpt, blijkt deze onder stroom te staan. Herdi overlijdt. Een dramatische gebeurtenis. Toch kijkt Cornelie dankbaar terug op de 22 jaar die ze met Herdi samen was. 

Truus en Kimberley Duijts

Kimberley Duijts bezoek samen met haar moeder Truus iedere week het graf van haar oma. Hoewel Kimberley nog maar zes jaar was toen haar oma overleed, heeft ze toch levendige herinneringen aan haar.

Zondag 15 oktober 9:02 op NPO2

Herhalingen

Kijken

Loes den Hollander

Schrijfster Loes den Hollander vertelt over het verlies van haar grote liefde Harry. Ze waren tegenpolen; schrijfster Loes den Hollander en haar man Harry. Toch vielen ze als een blok voor elkaar. 31 Jaar waren ze samen. Loes vertelt over het verlies van haar grote liefde. Lees hier een mooi gedicht van Loes. 

Marit Post

Onderweg naar haar paarden gaat de 10-jarige Marit Post uit Urk even langs bij het graf van haar overgrootouders. Dat doet ze wel vaker. Als ze bij hun graf is, leest ze de tekst op de steen en geeft ze de planten water.

Politieagent Jeroen werd doodgereden: 'Hij had net zijn droombaan en een relatie, zijn leven kon beginnen'

Lees ook over:

Politieagent Jeroen werd doodgereden: 'Hij had net zijn droombaan en een relatie, zijn leven kon beginnen'
Drie zussen verliezen alledrie een dochter en planten een boom ter nagedachtenis

Lees ook over:

Drie zussen verliezen alledrie een dochter en planten een boom ter nagedachtenis
Gedicht | Loes den Hollander: 'Kom toch even in een droom naar me toe'

Lees ook over:

Gedicht | Loes den Hollander: 'Kom toch even in een droom naar me toe'

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--