Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Start nieuw seizoen 'Ik mis je'

14 september 2023 · Leestijd 3 min

Het nieuwe seizoen 'Ik mis je' begint! Bekijk hier de programmering voor het aankomende weekend.

Vrijdag 15 september 2023, 16:35 uur op NPO1

Kijken

Marloes en Wendy de Jong

Als de zussen Marloes en Wendy ruim zeven jaar geleden, midden in hun puberteit, hun geliefde vader verliezen, kiezen ze ervoor om positief blijven en gewoon door te gaan met werk en studie. Nu terugkijkend hadden ze zichzelf meer ruimte gegund om stil te staan bij het verlies van hun dierbare vader.

Tijme Klaver

Tot zijn verrassing ontdekte Tijme na het overlijden van zijn vader een nieuwe kant van zijn moeder. Ze kreeg een ondeugende kant: elke dag vis bestellen bij de visboer, bestellen van allerlei dingen via internet en weer terugsturen. Na een mooi afscheid overleed ook zij, Tijme kijkt dankbaar terug.

Henk Kroes

Hij wilde zo graag voor zijn zusje Truus zorgen als grote broer. Alhoewel het al meer dan 20 jaar geleden is dat ze is overleden, blijft het gemis. “Ze is mijn kleine zusje, en ik vond dat ik op haar moest passen, maar ze is er niet meer. Dus ik heb het gevoel dat ik niet goed op haar heb gepast.” Ze hebben een diepe band, al van jongs af aan, tot de dag dat ze op 37-jarige leeftijd overlijdt aan kanker. “Nu past zij op mij. De rollen zijn omgedraaid.”

Zaterdag 16 september 2023, 18:25 uur op NPO2

Herhalingen

Kijken

Chantal en Alie

Alie staat met dochter Chantal bij het graf van haar moeder, die 97 jaar werd. Ze voedde 10 kinderen op terwijl haar man op zee was en op hoge leeftijd hield ze nog van een dansje achter de rollator.

Saskia Vlodrop

Jarenlang wordt Saskia van Vlodrop verteld dat ze te dom is om te leren. Maar haar vader blijft altijd in haar geloven. Nu hij overleden is, mist ze hem nog altijd.

Ilona Ilmer

Ilona komt met haar kinderen bij het graf van haar opa en oma. Oma was voor haar een tweede moeder, die altijd voor haar klaarstond. Als Ilona op zichzelf woont, zorgt zij op haar beurt weer voor haar oma.

Zondag 17 september 2023, 09:00 uur op NPO2

Kijken

Roy Cronie

Vol liefde en enthousiasme vertelt Roy over zijn geliefde moeder, Louise, die bijna 92 werd. Op haar 90e gaf ze nog een ‘goed feest’, om ‘haar Heer en Heiland te denken voor de jaren die ze kreeg’. Nadat haar man overleed, kwam ze met haar twee jongste kinderen vanuit Suriname naar Nederland. Een moeder die heerlijk kookte, en graag over haar Heiland praatte. “Jullie moeten niet huilen als ik overlijd, ik heb geleefd met de Heer en straks kom ik bij de Heer, jullie mogen me met muziek naar mijn graf brengen.”

Henriette Groeneveld

Henriette en haar vader hebben een heel hechte band. Die band blijft, ook als Henriette naar Frankrijk emigreert. Na 15 jaar voelt ze aan terug te willen naar Nederland voordat haar ouders overlijden. Bij het afscheid van haar vader kon ze hem nog vertellen dat ze van hem houdt, wat ze niet vaak zeiden ondanks hun warme band. De woorden ‘ik hou ook van jou’ vergeet Henriette nooit meer.

Headerfoto: Marloes en Wendy de Jong

Caty (57): ‘We keken elkaar liefdevol in de ogen en het volgende moment staarde ik in zijn lege blik’

Lees ook over:

Caty (57): ‘We keken elkaar liefdevol in de ogen en het volgende moment staarde ik in zijn lege blik’

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--