Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gedicht Rene Speelman | 'Wie zou je zijn als je nog had geleefd?'

27 november 2023 · Leestijd 2 min

Rene Speelman bezint zich door wekelijks zijn gedachten te verwoorden en verbeelden op papier. Het gedicht ‘Wie zou je zijn als je nog had geleefd’ schreef hij op de twintigste sterfdag van zijn vader.

Wie zou je zijn als je nog had geleefd?

Wie zou je zijn als je nog had geleefd?
Welke wijsheden zou je nog met ons delen?

Welke mooie momenten hadden we nog beleefd en zouden we samen kunnen lachen om het verleden?

Zou je nog van een toekomst dromen? 
Zou je nog genieten van een glas wijn? 
Zou je humor nog dezelfde zijn?

Welke mooie momenten hadden we nog beleefd?
Wie zou je zijn als je nog had geleefd…

Talenten leven voort

Rene: “Mijn vader was een wijze, evenwichtige man en een echte bruggenbouwer. Overal waar hij kwam, verbond hij mensen. Hij was ook creatief. In mijn gedachten zie ik hem nog schilderen. Als ik aan mijn vader denk, vraag ik me regelmatig af hoe hij zou zijn als hij nog zou leven. Mijn vader overleed op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS. Dit gedicht schreef ik op zijn twintigste sterfdag." 

Dezelfde handen

Ik geloof dat de talenten van mijn vader voortleven in zijn kinderen en kleinkinderen. Als ik mijn handen zie tekenen, zie ik tegelijkertijd die van mijn vader. Op die manier is hij toch een beetje bij ons.”

Over de schrijver

Rene Speelman is de geestelijk vader van Jabbertje, een lief, vrolijk, ondeugend getekend figuurtje dat mensen met een kernachtige tekst een glimlach en bemoediging geeft. Rene verzon Jabbertje voor zijn dochters, die inmiddels volwassen zijn. Ook Jabbertje leidt inmiddels een eigen leven. Ze heeft een eigen kaartenlijn en Facebook-pagina

Disclaimer

Bovenstaand gedicht is met toestemming van Rene Speelman overgenomen. Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze inhoud is niet toegestaan zonder toestemming van de schrijver.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--