Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Film over rouwproces van een vader: Collateral Beauty

10 januari 2017 · Leestijd 2 min

Collateral Beauty is een film over het rouwproces van een vader die na het overlijden van zijn zesjarige dochtertje helemaal aan de grond zit. De vader, gespeeld door Will Smith, ontdekt dat het schrijven van brieven hem helpt.

Howard (Will Smith) is een succesvol reclameman uit New York maar na het overlijden van zijn zesjarige dochter zit hij totaal in de put. In de film Collateral Beauty krijg je een inkijkje in zijn rouwproces. In het verhaal proberen collega’s hem uit de depressie te krijgen. Ze ontdekken dat hij brieven schrijft naar ‘Dood’, ‘Liefde’ en naar ‘Tijd’.

Verwerking en genezing

Omdat het bedrijf verliezen lijdt door zijn depressie, maken zijn collega’s een plan om hem geestelijk ongeschikt te laten verklaren en zorgen er voor dat dood, liefde en tijd tot leven komen en beginnen te praten met Howard. Dit heeft onverwachte resultaten want door de gesprekken begint een proces van genezing en verwerking.

De film is aangrijpend om te zien, maar ook hoopvol en lijkt te willen zeggen: zelfs in de meest donkere momenten van verlies en rouw, kunnen er kleine wonderlijke momenten van troost en genezing zijn. Collateral Beauty betekent in het Nederlands zoiets als Onverwachte Schoonheid.

Verlies Will Smith eigen vader

Tijdens de filmopnames van Collateral Beauty hoorde Will Smith dat zijn vader terminale kanker had en nog maar 6 weken te leven zou hebben.

‘Voor mij waren de thema’s in deze film persoonlijk diep invoelbaar. Acteren dat ik verdrietig was, was geen acteren maar het echte leven.’ vertelt Will Smith in een Amerikaanse talkshow (die je hieronder kunt bekijken). Zijn vader, Willard Carroll Smith, heeft uiteindelijk nog langer dan 6 weken geleefd, maar overleed afgelopen november.

Trailer Collateral Beauty

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Will Smith vertelt over verlies eigen vader

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--