Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een doos vol herinneringen

29 juli 2017 · Leestijd 2 min

Herinneringen blijven over wanneer iemand overlijdt. Dat kunnen momenten zijn in je gedachten, maar ook tastbare dingen. Hoe houd je die bij je? Hieronder lees je twee bijzondere manieren om de waardevolle herinneringen aan je dierbare te bewaren.

Herinneringsdozen

Om de herinnering aan een nabestaande blijvend te houden, maakt Nathalie van der Wal herinneringskisten. Opvallend is dat mensen soms jaren na het overlijden van een dierbare naar Nathalie komen met de vraag of ze een memoriebox voor hen kan maken.

“Ik merk dat ze bij mij zich weer even kunnen laten gaan.”
scherven-sieraad

“In hun omgeving kennen ze het verhaal, hun verdriet, en willen ze hun naasten niet vervelen om er weer over te praten”, concludeert Nathalie. “Ik merk dat ze bij mij zich weer even kunnen laten gaan. Dat is voor mij echt een meerwaarde bij het maken van de herinneringskisten.” Nathalie maakt de herinneringsdozen individueel en worden daardoor heel persoonlijk.

Theepot

Dat ieders levensverhaal uniek is, begrijpt ook Bregje Weterings maar al te goed. Van oud servies maakt ze sieraden zodat het sieraden met herinneringen worden. Bregje vertelt: “Een vriendin van me had de deksel van haar theepot kapot laten vallen. De theepot was een erfstuk van haar oma. Ik kreeg de theepot en heb voor haar, haar zus én haar tante een sieraad gemaakt. Op die manier dragen ze allemaal oma met zich mee.”

Hoe bewaar jij jouw herinneringen? Laat het weten in een reactie hieronder.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--