Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Na 64 jaar huwelijk sterft dit echtpaar, in dezelfde minuut

21 januari 2019 · Leestijd 2 min

Ontroerend: een echtpaar (89) uit Vlaanderen sterft na 64 jaar huwelijk, op vrijwel hetzelfde moment. ‘Mooier sterven kan niet.’

Tot de laatste minuut

Als je veel van elkaar houdt, is de eenzaamheid na het overlijden van een partner groot. Het liefst zou je samen blijven, tot de laatste minuut. Deze wens werd werkelijkheid voor het Vlaamse echtpaar Jos Claes en Gusta Schovaerts. Na 64 jaar huwelijk sterven zij, enkele seconden na elkaar, beiden op 89 jarige leeftijd. De dokter van het echtpaar heeft er geen verklaring voor. Hij schat in dat het stel enkele seconden na elkaar is overleden. Zoon Willem Claes vermoedt dat zijn ouders ‘simpelweg samen wilden gaan’.

‘Mooier sterven kan niet’

Jos en Gusta kregen samen 8 kinderen. Sinds 2002 woonden Jos en Gusta in een seniorenwoning. De laatste jaren ging de gezondheid van Jos erg achteruit na een lichte hartaanval. ‘Plots kwam hun levenskwaliteit in het gedrang. Eerst de een, dan de ander. Al die tijd hielden ze elkaar perfect in evenwicht. Tot hun dood’, vertelt Willem aan De Standaard.

Jos en Gusta

‘Tot de dood ons scheidt, iets waar ze als diepgelovige mensen in geloofden, gold in zekere zin dus niet voor hen’, zegt Willem. Natuurlijk is hij verdrietig om het verlies van zijn beide ouders. Maar de familie vindt troost in de wetenschap dat ze samen, en op natuurlijke wijze, zijn overleden. ‘Mooier sterven kan niet.’

Dezelfde kerk

In december 2018 was er een afscheidsdienst in de kerk van het dorp Zonderschot in België. Dezelfde kerk waar Jos en Gusta 64 jaar geleden elkaar het ja-woord gaven.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--