Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Denize en Filip zijn ouders van een stil geboren kindje

9 mei 2018 · Leestijd 2 min

De jonge ouders Denize en Filip zijn klaar voor de geboorte van hun eerste kindje. Nog een laatste controle bij de vroedvrouw en hun kindje kan komen. En dan slaat uit niets slaat het noodlot toe. De vroedvrouw hoort bij deze controle geen hartslag meer van het kindje en Denize en Filip belanden in een nachtmerrie.

Inez

Niet veel later wordt Inez geboren, een mooi volgroeid meisje, en enkele dagen moeten zij hun dochter begraven en gaan Denize en Filip samen verder. Hoe ze met dit grote verdriet omgaan en dat delen met elkaar en anderen wordt op een mooie en ontroerende wijze getoond in de film ‘After Inez’.

Verdriet en hoop

Filip met Inez
Filip met Inez.

Je ziet hoe Denize en Filip hun emoties tonen vlak na de geboorte van Inez, tijdens de begrafenis, bezoeken aan
het grafje van Inez en bij het uitzoeken van een passende steen. Denize en Filip worden gevolgd in hun turbulente en emotionele reis van het diepste verdriet aan het begin van de film naar een vonk van hoop en levenslust aan het einde van de film. ‘After Inez’ laat zien dat elk mens verschillend rouwt en dat er nog veel taboes bestaan rondom het rouwproces.

‘After Inez’

De film ‘After Inez’ wordt op 9 mei om 23.25 uur op NPO 2 door EO uitgezonden. In Zweden heeft de film veel aandacht gekregen. ‘After Inez’ maakte het verlies van en het omgaan met een doodgeboren kindje beter bespreekbaar. Het sterftecijfer van kinderen die vlak voor de geboorte overlijden is relatief hoog in het Scandinavische land. Ruim 30 procent van deze sterfgevallen is te voorkomen door goede voorlichting over leefstijl en verschillende preventieve maatregelen.

Bekijk hier de trailer van ‘After Inez’

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--