Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Claudia chat met haar overleden vader via Skype

2 mei 2018 · Leestijd 2 min

Hoewel haar vader meer dan tien jaar geleden is overleden, stuurt Claudia (34) hem nog elke maand een bericht via Skype. Ze is niet de enige. Veel mensen houden ‘contact’ met hun overleden dierbaren via Facebook of WhatsApp.

Chatten om hart te luchten

In een artikel van RTL Nieuws vertelt Claudia (34) dat haar vader vlak voor zijn overlijden een webcam had gekocht om te kunnen skypen met zijn kleindochter. Nadat hij plotseling overlijdt, blijft zijn Skype-account bestaan en begint Claudia met het sturen van berichten aan hem. “Gewoon, om even te kletsen.” Ondanks dat ze weet dat de berichten via chat niet meer aankomen, blijft ze het doen. “De berichten zijn om even mijn hart te luchten, om te ventileren.”

Claudia is niet de enige. Zo zijn er mensen die jaren na het overlijden van hun geliefde nog steeds hun voicemail bellen om de stem van hun geliefde te horen. Ook blijkt de Facebookpagina van overleden dierbaren voor velen een plek van troost te zijn. Door er berichten te plaatsen, voelt het alsof er nog altijd een vorm van contact is.

Apps aan opa

De Britse radiopresentator James O’Brien ontdekt op een dag dat zijn 9-jarige dochtertje appjes stuurt aan haar opa, O’Briens overleden vader. Hoewel de berichten natuurlijk niet afgeleverd worden, blijven ze wel in de berichtenlijst bewaard. Zo ziet hij het bericht “Ik hou van je opa” staan. Bij de boodschap: “Veel geluk in de hemel, ik hoop dat je Jezus zal ontmoeten en ik hoop dat je een mooi leven hebt gehad”, schieten de tranen in zijn ogen. Hij neemt een screenshot van het bericht en deelt het op Twitter. Inmiddels is het bericht meer dan 155.000 keer geliked.

Bron: Twitter
Bron: Twitter.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--