Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Boekentip | ‘De achterblijvers’ – over leven na verlies

31 maart 2017 · Leestijd 2 min

In de televisieserie ‘Kijken in de ziel – de achterblijvers’ praat Coen Verbraak met mensen die weten hoe het is om iemand te verliezen. Deze indrukwekkende, persoonlijke interviews zijn nu opgenomen in een boek.

Hoe rauw kan rouw zijn?

‘Rouw is de prijs die we betalen voor de liefde’, stelt één van de zeven gasten die door Coen Verbraak wordt geïnterviewd voor het tv-programma ‘Kijken in de Ziel – de achterblijvers’, dat in januari 2017 te zien was bij de NTR. Deze persoonlijke verhalen over leven met het verlies van een dierbare, zijn nu ook opgenomen in een gelijknamig boek.

Bijvoorbeeld het verhaal van Suzan Hilhorst. Zij verloor tot twee keer toe een dochter, kort na de geboorte. ‘Als mijn zoontje op school is, denk ik wel eens een paar uurtjes niet aan hen. Maar Sara en Liv zijn er constant. Altijd.’

Balans

Boek De Achterblijvers

Net zoals in het programma, stelt Coen in het boek rake vragen als: Hoe rauw kan rouw zijn? Gaat rouw op een dag over, of kun je je leven lang in verdriet blijven hangen? En is de balans na zoiets uitsluitend negatief, of gloort er zelfs na het diepste donker toch weer licht aan het eind van de tunnel?

De gasten geven antwoord, ieder vanuit hun eigen perspectief en ervaring. Voor wie zelf een dierbaar persoon verloren is, kan dit een boek vol herkenning zijn. Het boek is te koop in de boekhandel, maar ook te bestellen bij uitgeverij De Bezige Bij.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--