Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Esther | ‘Ik hou van twee mannen’

14 januari 2019 · Leestijd 3 min

Als haar man net is overleden, kan Esther zich niet voorstellen dat ze ooit van iemand anders zal gaan houden. Maar dan komt Remco in beeld. Esther wordt verliefd, maar rouwt ook nog.

‘Als je er klaar voor bent en er komt iemand op je pad die goed is voor de kinderen, ga er dan voor, Es! Ik wil niets liever dan geluk voor jou,’ schreef Dennis in zijn afscheidsbrief. De eerste keren dat ik het las kon ik alleen maar denken: dat zal nooit gebeuren. Ik zou nooit meer zoveel van iemand kunnen houden als van hem. Hoe kon hij dat denken! Ik zou mijn leven lang alleen blijven. En daar had ik vrede mee.

Vlinders in mijn buik

En toen stapte Remco in mijn leven. Een lieve, aantrekkelijke man met dezelfde interesses en passies als ik. Ik had weer vlinders in mijn buik. Ik voelde me niet meer alleen moeder, maar ook weer vrouw. Ik maakte mezelf weer mooi voor iemand en keek uit naar zijn komst.

‘Het zou nooit meer zo worden als met Dennis’

Maar hij ging ook steeds weer weg naar zijn eigen huis en naar zijn kinderen. Dan stond ik er toch weer alleen voor. En dan drong het tot me door dat het nooit meer zo zou worden als met Dennis. Want Remco en ik zijn geen achttien meer, we hebben niet alle tijd van de wereld voor elkaar.

Mijn gevoel verwarde me. Ik was verliefd en liep op een enorme roze wolk. Anderzijds was er de rouw om de man die er niet meer was en het leventje dat ik nooit meer zou hebben.

De liefde van mijn leven

Ook voor Remco was het geen makkelijke opgave. Hij moest het opnemen tegen Dennis, de liefde van mijn leven. Maar hij bleef en hij is er nog steeds. Elke keer als hij vertrekt, is er de leegte en staat het deurtje naar de rouw weer open.

‘Mijn hart maakt een sprongetje’

Als ik na een zware dag op kantoor thuiskom, loop ik naar het koffieapparaat. De kinderen komen zo uit school en ik heb nog even de tijd om in rust mijn kopje koffie te drinken. Ik zet mijn kopje klaar en wil een koffiecupje pakken. In plaats daarvan grijp ik een roze briefje uit de trommel. Mijn hart maakt een sprongetje. Ik maak het briefje snel open en lees: ‘Ik heb nu alweer zin om je te zien. Ik hou van je…’ Mijn wangen gloeien en dansend loop ik door de kamer met mijn kopje koffie. Ik kijk naar de foto van Dennis en voel mij intens gelukkig.

Ik hou van twee mannen…

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--