Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Bertine – Een positieve draai

11 augustus 2017 · Leestijd 3 min

Bertine is intens verdrietig en zoekt troost. Iets wat ze nooit gedacht had gebeurt: een hondje geeft nieuwe energie en afleiding in het gezin van Bertine.

Sterker

Wat een zware weken zijn dit, een jaar na Daans overlijden. Ik had dit totaal niet verwacht van te voren. Alles komt zo intens terug, terwijl ik dacht dat ik weer iets sterker was. Ik heb zelfs weer van die momenten dat ik dingen vermijd. Zoals het boodschappen doen. Ik ben nu niet sterk genoeg om onverwachte gesprekken aan te gaan. Het is weer zo moeilijk en mijn tranen zitten zo hoog. Ik ben echt zo verdrietig. Het voelt weer net zoals na het overlijden van Daan. Ik vraag me af, blijft dit ieder jaar zo intens terug komen? Ik hoop toch wel dat die scherpe randen eraf gaan, ze zeggen van wel… Maar ja, wanneer? En ik blijf Daan missen, dat gaat niet anders worden. Steeds weer en ook steeds meer en meer.

“Als je me vorig jaar had gevraagd of ik het ooit zou doen? Had ik gezegd: ‘nooit!”

Ik heb er lang over nagedacht. En als je me vorig jaar had gevraagd of ik het ooit zou doen? Had ik gezegd: ‘nooit!’ Maar hoe meer ik op zoek ging, hoe meer ik me af ging vragen of dit iets zou zijn om ons te troosten. Of een hondje een positieve draai in ons gezin kon geven. Die de juiste afleiding zou geven en ons er door kan slepen. Want hoe ik me nu voel is niet fijn.

Een hondje

De kinderen hadden al zo vaak om een hondje gevraagd. En ook Daan wilde er graag eentje. Maar omdat Daan het altijd zo graag wilde, was dat juist weer iets wat me ook tegenhield. Ik vind het heel moeilijk om nu dingen te doen die Daan geweldig vond. En een hondje? Dat hondje wat Daan ook zo graag had willen hebben, voelt heel fout. Een beetje alsof ik Daan er pijn mee doe.

Energie

Aan de andere kant moeten we ook “door” en kan ik niet mijn andere kinderen onthouden wat Daan ook zo graag had willen hebben of willen doen. Dus zijn we afgelopen week op pad gegaan om naar een hele lieve puppie te gaan kijken. We waren gelijk verliefd en hebben Bliss meegenomen. Twee ontzettende blije kinderen zaten samen met een mini puppie achterin de auto. Dat zijn echt van die momenten die goud waard zijn. Momenten waar ik weer energie van krijg.

Troost

Ik hoop zo dat dit leuke, kleine beestje ons die afleiding en troost gaat geven die we nodig hebben. En ik kan zeggen dat het voor mij echt al afleiding heeft gegeven. Nu is er ook weer iets anders om over te praten en voor te zorgen. De kinderen hebben er een klein speelvriendje bij die ook hun de nodige afleiding geeft. En zo gebeuren er allemaal dingen die ik nooit had verwacht. Nooit gedacht dat ik ooit een hondje zou kopen, ons hondje!

Geschreven door

Bertine van de Poll

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--