Ouders van stil geboren dochtertje: ‘de grond zakte onder ons vandaan’

Joyce van der Ende: ‘Tijdens 26 weken zwangerschap hoorden wij dat het helemaal niet goed was met ons kindje en dat we er rekening mee moesten houden dat ze kwam te overlijden in de buik. De grond zakte onder onze voeten vandaan,’ zo vertelt zij openhartig in een interview met het Algemeen Dagblad.

Stil geboren

Vele onderzoeken volgen. Uiteindelijk wordt dochtertje Lisanne stil geboren. In het ziekenhuis worden Joyce en haar man Michel erop geattendeerd dat stichting ‘Make a memory’ belangeloos foto’s maakt van overleden kinderen.

Dankbaar

In eerste instantie zien de ouders van Lisanne dit niet zitten, maar als ze de stichting toch laten komen, zijn ze hartstikke dankbaar voor de mooie foto’s die er zijn gemaakt. Ze zijn zo blij met de foto’s dat zij een picknick¬†organiseren in het Hofpark van Wateringen. De opbrengst gaat naar de stichting die ervoor gezorgd heeft dat zij Lisanne altijd bij hen kunnen houden.

Blijvend

Bekijk het complete interview met Joyce en Michel van der Ende over de zwangerschap, het slechte nieuws en hoe dochtertje Lisanne een blijvende plek krijgt in hun gezin.

Bekijk ook