Moeder blijft met grote vragen achter: ‘Wat is er gebeurd in de laatste anderhalf uur van mijn Leons leven?’

Op 22 september vorig jaar komt er een einde aan het jonge leven van Leon van Noorloos (17), zoon van Janneke(48) uit Putten. Het is voor deze moeder een groot vraagteken wat haar sportieve, sociale tiener er die dag toe brengt een einde aan zijn leven te maken. Via een ingezonden brief in de regionale krant roept ze de hulp van haar omgeving in.

Vragen

‘Ik ga effe lopen.’
‘Hoezo? Je bent er net weer en je voeten zijn kapot.’
‘Ik ben een beetje misselijk.’
‘Oké, maar pak eerst even je schone was aan.’

Het zijn de laatste woorden die Leon en zijn moeder uitwisselen, vlak voordat hij die dag de deur uitloopt. Daarna zal ze hem nooit meer levend terugzien. ‘Sinds die fatale dag is ons leven een grote chaos’, schrijft Janneke. ‘Je wilt er gewoon niet aan, dat jouw kind zelfmoord heeft gepleegd.’ Niet alleen het intense verdriet gemis, maar ook talloze vragen achtervolgen Janneke. Leon loopt de deur uit, anderhalf uur later overlijdt hij. Wat is er in die anderhalf uur gebeurd?

Informatie

‘Ik heb nooit het idee gehad dat hij speelde met de gedachte van zelfmoord. Voor zover ik weet, werd hij niet gepest op school en vertoonde hij geen depressief gedrag. Dat maakt het voor mij heel lastig om te begrijpen. Waarom deed ie ‘t? Waarom hebben we nooit iets gemerkt? Was het überhaupt wel zelfdoding?’ Janneke stelt al haar vragen, vertelt wat er is gebeurd en doet daarmee een beroep op haar dorpsgenoten om alle informatie die zij wellicht hebben, te delen. ‘Elk flintertje informatie telt.’

Lees het aangrijpende verhaal van Leon en de oproep van Janneke in haar brief op destentor.nl 

Facebook bericht de stentor Janneke vragen

Zit jij in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk voor hulp en advies op 113.nl of bel 0900-0113.

Bron: destentor.nl | Foto: Facebook

 

 

Bekijk ook