Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 28 november 2020, 19:17 uur op TV

22 november 2020 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

John Keller 

‘Ik heb Aaltje, die zwanger was, in de steek gelaten,’ vertelt John Keller. In 1961 besluiten zijn ouders om naar Australië te emigreren en John gaat met hen mee. Hij neemt geen afscheid van zijn vriendinnetje en heeft 46 jaar lang geen contact met haar. Tot hij in 2007 bij zijn zoon in Nederland gaat logeren. Die zegt tegen hem: ‘Als mama aanbelt, moet jij opendoen.’

Henk Postma

‘Het scenario van mijn ouders vond ik mooi, maar dat van mijn broer had niet mogen gebeuren,’ zegt Henk Postma. Op 23 juli 2019 overlijdt zijn moeder. Ze verblijft al een tijd in een verpleeghuis en is dementerend. Twee dagen later sterft ook zijn oude vader. Als Henk – weer twee dagen later – bezig is met het voorbereiden van hun uitvaart, krijgt hij het nieuws dat ook zijn broer is overleden. 

Goffe Hoekstra en Wemke Lagendijk 

‘We waren onze ouders, ons huis en onze broers en zussen kwijt: álles waren we kwijt,’ vertellen Goffe Hoekstra en Wemke Lagendijk over het overlijden van hun beide ouders in 1965. Alle elf kinderen worden ondergebracht in verschillende gezinnen. Hoe lukt het hen om elkaar vast te blijven houden in de jaren die volgen? 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--