Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 20 maart 2021, 19:15 uur op TV

14 maart 2021 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

John en Manon Liefers 

Thijs, de zoon van John en de broer van Manon Liefers is een echte sportieve puber. Hij is een en al voetbal en heeft onwijs veel humor. Als hij naar de middelbare school gaat, is hij heel vaak moe. Hij blijkt een stofwisselingsziekte te hebben, die zijn hele lichaam sloopt. Thijs overlijdt op 15-jarige leeftijd. ‘Met heel veel liefde is hij gekomen en met heel veel liefde gestorven,’ vertelt John. 

Willy Hesselink 

‘Elke dag was een geschenk. Voor mij was hij de zon, de maan en de sterren.’ Zo ervaart Willy Hesselink haar huwelijk met de veel oudere Herman. Ze werken samen in hetzelfde bedrijf. Hij als directeur en zij als secretaresse. Langzaam groeien ze naar elkaar toe. Als Herman bijna met pensioen gaat, vertelt hij aan de medewerkers dat hij gaat trouwen met Willy. Tot dan toe is hun relatie het best bewaarde geheim. Ook al weten Willy en Herman dat ze niet samen oud zullen worden, toch zijn ze meer dan 25 jaar gelukkig getrouwd geweest. 

Dirk Pansier 

‘Kirsten was mijn oogappeltje,’ zegt Dirk Pansier van zijn zeventienjarige dochter. Ze is de jongste van zes kinderen. Als ze zeven weken oud is, wordt ze ernstig ziek. Ze ligt op het randje van de dood. Maar ze vecht voor haar leven en groeit uit tot een krachtige meid. En dan staan er twee politieagenten voor de deur met de mededeling dat Kirsten is verongelukt. Wat doet dat met Dirks vaderhart? 

Henk Roke 

‘Mijn vader heeft een gezegend leven gehad,’ vertelt Henk Roke. Henk heeft een hechte band met zijn vader en samen ondernemen ze heel wat. Als op oudere leeftijd de herinneringen aan de tijd in Nederlands-Indië weer boven komen, neemt zijn vader Henk en zijn broer mee naar Indonesië. Ze bezoeken alle plekken waar hij geweest is. Op hoge leeftijd krijgt de dementerende vader van Henk corona. Hij overlijdt binnen drie dagen. Ook al is dit erg verdrietig, toch kijkt Henk terug op een bijzondere uitvaart vanuit de eigen tuin van zijn vader. 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--