Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Younes: ‘We zouden samen naar Amerika gaan’

13 november 2021 · Leestijd 2 min

Younes el Aghzaoui (25) verliest in 2015 zijn 12-jarige broertje Ilias. Een groot gemis, want de broers hebben een hechte band. ‘We waren heel erg op elkaar ingespeeld, als een echt team.’ Welk voorwerp staat centraal voor de relatie tussen deze broers? Younes vertelt.

“Ik wilde altijd graag een broertje, dus toen Ilias geboren werd, was ik zo trots en blij, dat ik hem overal mee naartoe nam. We scheelden zeven jaar, maar dat deed niets af aan onze band. Hij vond het cool om overal bij betrokken te worden, en ik was trots om hem naar voren te schuiven. Dus nee, hij was zeker niet het irritante kleine broertje. Officieel was hij mijn halfbroertje, maar voor mij was hij gewoon mijn broer.

Deze playstation met twee controllers staat symbool voor onze band. Als het even kon, gameden we namelijk samen. Vooral GTA San Andreas, een computerspel waarbij je allerlei missies moet volbrengen, hebben we uren gespeeld. Boven op zolder, op zo’n dikke tv. Helemaal geweldig! Tot we weer naar buiten gestuurd werden.

Foto: Victor van der Griendt
Foto: Victor van der Griendt.

We waren heel erg op elkaar ingespeeld, als een echt team, en hielpen elkaar waar dat kon. Ik had bijna mijn rijbewijs en dan zouden we samen gaan rondtrekken. Als hij 16 was, zouden we naar Amerika gaan.

Wanneer ik nu de muziek uit dat spel op de radio hoor, denk ik gelijk weer aan hem en aan het spel dat we speelden. Daar word ik verdrietig, maar ook blij van.”

Kijktip

Younes el Aghzaoui (25) verliest in 2015 zijn 12-jarige broertje Ilias. Het is precies zes jaar geleden dat hij werd geschept door een bus en overleed, als Younes Ik mis je-presentator Arjan tegen het lijf loopt. Bekijk deze bijzondere ontmoeting hier.

Dit artikel verscheen eerder in Visie. Word abonnee en ontvang wekelijks verhalen over hoopvol leven en geloven op je deurmat.

Tekst: Mirjam Hollebrandse

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--