Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontroerende korte film ‘Verlangen’: het rouwproces van een vader en zijn zoon

18 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Wanneer Chris zijn moeder kwijtraakt, worden hij en zijn vader Toon geconfronteerd met immens verdriet. In de korte film ‘Verlangen’ zie je hoe Toon zijn tranen wegslikt, terwijl Chris huilt en toenadering zoekt bij zijn vader.

De eindexamenfilm Verlangen werd in samenwerking met de EO gemaakt door Filmacademie-studenten, viel in de prijzen tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival 2021 en werd genomineerd voor een Rookie Award. ‘Het uitgangspunt van de film was dat je hem op elk moment zou kunnen pauzeren en dat het er dan als een mini-schilderij uitziet’, vertelt student Eline in een Q&A over het maakproces. Het resultaat is een prachtige 3D animatiefilm waarin niet gesproken wordt: het beeld zegt alles.

In de film worden de verschillende fases die in een rouwproces kunnen voorkomen prachtig vertolkt. De vader wil niet erkennen dat zijn vrouw verdwenen is. Hij vecht tegen de tranen, waardoor zijn verdriet letterlijk en figuurlijk in hem groeit totdat hij niets meer kan. Zijn zoon blijft toenadering zoeken, waardoor de vader zijn tranen uiteindelijk kan laten lopen en zijn verlies aanvaart.

Bekijk Verlangen

Beeld: still uit Verlangen

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--