Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tom Dumoulin denkt aan overleden oom tijdens etappe in Tour de France

18 juli 2018 · Leestijd 2 min

De tweede Alpenetappe in de tour de France is heel bijzonder voor wielrenner Tom Dumoulin. Op deze plek denkt hij terug aan zijn geliefde oom die in de lente van 2018 overleed.

Speciale dag

“Deze dag is voor mij heel speciaal”, vertelt Dumoulin na afloop van de etappe aan verslaggevers van NOS. In een skidorp bij Bourg Saint Maurice, waar hij vandaag doorheen fietste, heeft hij leren skiën als kleine jongen. “Mijn oom huurde hier altijd een groot chalet voor de hele familie. Hij heeft mij leren skiën vroeger, dat was een mooie tijd.”

‘Ik wilde hen vandaag eren door er in hun skidorpje vol voor te gaan’

“Dit voorjaar is hij overleden, twee weken nadat mijn tante was overleden”, vertelt Dumoulin. “Mijn vader is dus redelijk onverwachts zijn zus en zijn broer verloren. Ik wilde hen vandaag eren door er in hun skidorpje vol voor te gaan.”

En dat is gelukt. Op een voor Dumoulin speciale plek werd de wielrenner tweede en nam hij de derde plaats over in het algemeen klassement. Een ware prestatie.

Topsport

Dumoulin is niet de enige topsporter die bij het leveren van een zware prestatie aan een overleden geliefde denkt. Al eerder vertelde schaatser Jorien ter Mors hoe zij aan haar vader dacht tijdens de race op de 1000 meter, waarbij ze de gouden medaille won. Topsport is emotie; voor de sporter én voor de kijker die meeleeft.

Beeld: ANP

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--