Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Schaduwfoto | Overleden zoon ook op familiefoto

25 september 2017 · Leestijd 3 min

Binnen korte tijd werd deze ‘schaduwfamiliefoto’ op Facebook door zeker 35.000 mensen geliked en bijna duizend keer gedeeld. Het ontroerende beeld van een gezin met óók hun overleden zoontje er op, raakt veel harten.

Op de foto

Fotografe Dasja Dijkstra-Zijlstra van Das’ Knuss Fotografie kreeg een bijzondere vraag: “Vincent en Sanne zouden samen met hun twee prachtige dochters op de foto gaan, ter gelegenheid van het 35-jarig huwelijk van Vincents ouders. Bij deze familiefotosessie heb ik verschillende foto’s gemaakt van de familie, de kleinkinderen met Opa en Oma, Opa en Oma met hun eigen kinderen en ook de gezinnen apart. Sanne vroeg mij of ik hun zoontje Mylan ook op de foto wilde toevoegen.”

Mylan zou dit jaar 6 geworden zijn, maar hij overleed 13 uur na zijn geboorte. Voor de ouders een intens gemis. Ze blijven Mylan in hun hart met zich mee dragen. Door hem als een schaduw toe te voegen op de foto zou het gezin tóch compleet zijn.”

Dasja: “Het vertrouwen wat deze ouders aan mij gaven als fotograaf om door middel van een fotoshoot hun zoon daar deel vanuit te laten maken, maakte het voor mij heel bijzonder.”

Aan de hand

Het maken van de foto met de schaduw was een intensief proces. Dasja geeft aan dat ze erg nauwkeurig te werk is gegaan en enorm op de details heeft gelet. Nadat de ‘gewone foto’ is gemaakt, heeft Dasja dan ook net zolang zitten schuiven en spelen met Photoshop totdat zij, met tranen in haar ogen, Mylan zag lopen aan de hand van zijn moeder. Deze foto is het uiteindelijk geworden.

Aan Editie NL vertelt Sanne: “We waren er stil van, een kippenvel-moment. Dit is écht Mylan. We zijn er zo blij mee.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Familiefoto met schaduw

Facebook

Dasja krijgt toestemming van de ouders om de bijzondere foto op haar Facebookpagina te plaatsen. Inmiddels is deze foto al bijna duizend keer gedeeld en meer dan 35.000 mensen hebben hun like gegeven.

Dasja: “De reactie van deze liefdevolle ouders was zo mooi en intens en ook de reacties op internet zijn hartverwarmend. Ik ervaar het als een Zegen om dit dankbare en kostbare werk te mogen doen.”

Dasknuss

De foto is met toestemming van de ouders en fotograaf Dasja Dijkstra-Zijlstra geplaatst. Zie ook Das’ Knuss Fotografie

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--