Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijktip | Prins William & Harry delen foto’s en herinneringen aan hun moeder Diana

25 augustus 2017 · Leestijd 2 min

In de documentaire Diana, Our Mother: Her Life and Legacy, die zondagavond door RTL4 wordt uitgezonden, delen prins William en prins Harry herinneringen aan hun moeder. Aan de hand van fotoboeken van hun moeder blikken ze terug op haar leven.

Deze zomer is het precies twintig jaar geleden dat de prinses verongelukte in Parijs.

“Ze was de allerbeste moeder die je je kunt wensen”, vertelt Harry. “Er was geen ontsnappen aan haar warme en stevige knuffels. Ik mis dit. Ik mis dat ik geen moeder meer heb die me zulke knuffels geeft.”

Depressief

Prinses Diana kwam in 1997 om het leven bij een ongeluk in Parijs. Op dat moment was Harry twaalf jaar oud. In een eerder interview vertelt Harry (32) dat hij zijn “hoofd in het zand stak” en “weigerde om aan zijn moeder te denken -want waarom zou dat helpen?- ” zijn was manier om haar tragische dood te verwerken.

Hij vertelt dat hij uiteindelijk een therapeut opzocht om het over het gemis van zijn moeder te hebben. Harry was naar eigen zeggen lang depressief en probeerde de emoties over de dood van Diana uit te schakelen. Door zich kwetsbaar op te stellen, laat hij zien dat het juist goed is om over gemis te praten en hulp zoeken oké is.

Lach

Prinses Diana met prins William op haar heup en prins Harry in haar buik
Prinses Diana met prins William op haar heup en prins Harry in haar buik.

De broers zeggen ze de lach van hun moeder nog steeds horen. “Onze moeder was had een groot gevoel voor humor, ze was eigenlijk een groot kind. Als mensen tegen me zeggen: ze was zo leuk, geef eens een voorbeeld, is haar lach het enige wat ik kan horen.”

In de documentaire delen William en Harry privéfoto’s uit hun jeugd. Zo zijn de broers op een foto te zien verkleed als politieagenten en zijn er foto’s samen met de prinses.

“Geloof het of niet, maar op deze foto staan wij allebei”, zegt William tegen zijn broer over de foto hierboven. “Jij zit in haar buik.”

  • RTL 4 zendt de documentaire Diana, Our Mother: Her Life and Legacy op zondag 27 augustus om 20.00 uur uit.
  • Bekijk hieronder de trailer van de documentaire.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP / Allthemoms.com

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--