Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry eerde zijn overleden moeder op zijn trouwdag

19 mei 2019 · Leestijd 3 min

Precies één jaar geleden trouwden prins Harry en Meghan Markle. Op deze bijzondere dag werd Harry’s overleden moeder -prinses Diana- meer dan ooit gemist. Door een aantal symbolische gebaren maakte ze toch deel uit van hun trouwdag.

Prinses Diana kwam in 1997 om het leven bij een tragisch verkeersongeval. Prins Harry was toen twaalf jaar. De jonge prins heeft daardoor vele hoogtepunten zonder zijn moeder moeten vieren, zoals de geboorte van zijn zoon Archie op 6 mei 2019. Zijn huwelijk in 2018 was een andere belangrijke gebeurtenis die hij niet met zijn moeder kon delen. Toch zocht hij samen met zijn Meghan naar subtiele manieren om zijn moeder ‘aanwezig’ te laten zijn.

Het huwelijksaanzoek van Harry

Het begon al met het aanzoek. In de verlovingsring waarmee Harry zijn Meghan ten huwelijk vroeg, zijn twee diamanten uit zijn moeders juwelencollectie verwerkt. Op deze manier voelde het voor zowel Harry en Meghan zoals ze het zelf zeggen: “alsof ze bij ons is, bij dit te gekke avontuur.”

Trouwdag met Elton John

Het trouwboeket van Meghan bestond uit witte rozen, de lievelingsbloemen van Meghan. Rozen staan symbool voor puurheid, oprechtheid en onschuld; kenmerken die gelijk staan aan Diana. Op Diana’s uitvaart zong Elton John het ontroerende lied ‘Candle in the Wind’, dat begint met de zin ‘Goodbye England’s rose’. De roos en Diana zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dankzij deze twee symbolen was Diana’s nagedachtenis voelbaar op hun trouwdag.

Familie

Ook in een aantal andere keuzes die het bruidspaar maakte, zaten verwijzingen naar Diana. Zo werd er een hymne gezongen die ook op Diana’s uitvaart werd gespeeld en speechte Lady Jane Fellows, de zus van Diana. Ogenschijnlijk kleine gebaren, maar zo belangrijk voor prins Harry.

Aanwezig op de trouwdag

Je moeder moeten missen op je trouwdag zal voor velen erg verdrietig zijn. Ook voor Harry en zijn eerder getrouwde broer William. Maar door de keuzes die Harry en Meghan maakten, brachten ze een ode aan Diana. Ondanks het feit dat ze er niet fysiek bij was, zal ze er ongetwijfeld zijn geweest in de harten van velen.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--