Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuws | Brief aan je dierbare schrijven én posten

28 juli 2017 · Leestijd 2 min

Een uniek en bijzonder initiatief: bezoekers van begraafplaats Daelwijck, maar eigenlijk iedereen, kan een brief schrijven aan een overleden dierbare en deze posten in een gedenkpaviljoen: “Met deze plek hopen we mentale, emotionele en fysieke geborgenheid te geven aan de bezoeker, zodat het vertrouwen wordt ondersteund om verdriet onder woorden te brengen.”

Aan mijn liefste

Beeldend kunstenares Ingeborg Meulendijks is de ontwerpster van het nieuwe gedenkpaviljoen op een Utrechtse begraafplaats. Ze heeft het paviljoen de naam ‘Aan mijn liefste’ meegegeven. In opdracht van de gemeente Utrecht – en met hulp van het Mondriaanfonds – is er samengewerkt om deze plek te realiseren. Aanleiding hiervoor was de wens van het gemeentelijke Team Begraafplaatsen om samen te werken met kunstenaars 0p het gebied van zingeving en betekenisgeving.

aanmijnliefste

“Het kunstwerk ‘Aan mijn liefste’ geeft mensen een plek om overledenen te herdenken en op een creatieve manier stil te staan bij het verlies van een dierbare”, meldt het Mondriaanfonds.

Ingeborg Meulendijks vult aan: “Het paviljoen is ontworpen met als doel om mentale, emotionele en fysieke geborgenheid te geven aan de bezoeker, zodat het vertrouwen wordt ondersteund om verdriet onder woorden te brengen.’’

Ook als je niet in Utrecht woont

aanmijnliefste brief

Het kunstwerk is een klein paviljoen rondom een bestaande boom op begraafplaats Daelwijck aan de Floridadreef in Utrecht. Aan de buitenkind vind je nissen met daarin een schrijfblad en een krukje.

In de buitenmuur van het paviljoen bevinden zich ook brievenbussen waarin je de brief kunt posten. De brief ‘verdwijnt’ in de muur en zal daar bewaard blijven.

Herdenkingstegeltje

In de binnenruimte van het kunstwerk is het bovendien mogelijk om een tegeltje te laten plaatsen met daarop de naam van je dierbare en de geboorte- en overlijdensdatum.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--