Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Het leven kan soms gemeen zijn’

10 oktober 2018 · Leestijd 3 min

Actrice Sanne Vogel verloor na vier maanden zwangerschap haar ongeboren dochtertje. ‘Inmiddels weet ik dat heel veel zwangerschappen mislopen en dat hier weinig over gesproken wordt. Dat vind ik gek’.

Sanne en haar vriend verloren deze zomer hun ongeboren kindje: ‘Het verdriet was groot’. Sanne heeft lang nagedacht of ze dit zou delen. Maar ze vindt het belangrijk dit toch te doen en postte het op Instagram: ‘Op de een of andere manier is het een taboe en is verdriet een emotie waar mensen zich voor schamen’.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Taboe

Op Instagram wordt Sanne nog steeds ‘doodgegooid met baby reclames’, als gevolg van Sannes eerdere zoekopdrachten. Nu ze googelt op verlies van een kindje, blijven de babyreclames daarbij gewoon doorgaan: ‘Daar is geen geld aan te verdienen, dus blijven de dikke buiken, blije moeders en alle bijbehorende diensten en producten mijn tijdlijn vullen, best pijnlijk.’ ‘Op Instagram lijken levens vaak zo volmaakt. Maar ‘het leven’ is niet vlekkeloos. Verdriet hoort erbij.’

‘De baby reclames blijven gewoon doorgaan’

‘Het leven kan soms gemeen zijn, dat hoort erbij, je komt er (meestal) wel weer bovenop en vaak is het leven ook onwaarschijnlijk mooi.’ ‘Wij hebben ontzettend veel steun en liefde gekregen van familie, vrienden en collega’s en dat heeft heel erg geholpen. De liefde die we voor elkaar voelen is alleen maar gegroeid, dat is dan weer de mooie kant van het verdriet.’

Heftig

In reacties op haar Instagram post zeggen mensen blij te zijn dat Sanne dit deelt: ‘Dankjewel. Er is zo veel onbekend verdriet bij zo veel vrouwen. Negen weken hier, maar al zo heftig… Bedankt dat je erover wilde praten en dat het precies voorbijkomt in deze zware week voor ons’.

Kindje registreren

Vanaf september kunnen ouders hun levenloos geboren kindje officieel registreren. Tot nu toe stond er letterlijk in de wet: ‘Komt een kind dood ter wereld, dan wordt het geacht nooit te hebben bestaan’. Er was geen discussie of stemming over deze wetswijziging. Maar een aantal fracties vond het te kil om er niet even bij stil te staan. “Het leek me waardevol om dit moment te markeren”, zei SGP-Kamerlid Bisschop.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--