Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Interview | Linda verliest haar 21-jarige broer door fataal auto-ongeluk

16 mei 2017 · Leestijd 4 min

Begin dit jaar overleed de 21-jarige broer van Linda Slooter (19) aan de gevolgen van een eenzijdig auto-ongeluk. In dit openhartige interview vertelt Linda hoe ze haar leven weer probeert op te pakken.

Appje: bel me!

Linda is aan het werk als ze een appje van haar moeder krijgt: ‘als je kan bellen, bel me dan.’ Ze schrikt wanneer haar moeder vertelt dat haar 1,5 jaar oudere broer Tom een ongeluk heeft gehad en in het ziekenhuis ligt.

“Hij heeft 21 goede jaren gehad”

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen hoort ze dat de toestand van Tom niet stabiel is. “’Het is spannend’, is een zinnetje wat we heel vaak gehoord hebben in de nacht na zijn ongeluk”, vertelt Linda.

Tom blijkt met de auto van de weg te zijn geraakt en is over de kop gerold waardoor de zijkant van de auto in het water terecht is gekomen. Hij heeft veel slootwater in zijn longen gekregen en hierdoor waren zijn longen te erg beschadigd. De volgende ochtend overlijdt hij in het ziekenhuis.

Alleen over

“Ik zat in een roes, mijn enige broer was er niet meer”, vertelt Linda wanneer ze aan die bewuste ochtend terugdenkt. “En ik dacht: ‘goh, als mijn ouders wat overkomt, dan ben ik straks alleen.”

“Straks ben ik alleen”

“We hebben geen afscheid van Tom kunnen nemen, maar ik weet ook niet wat ik had moeten zeggen als die tijd er wel was geweest. De avond ervoor zijn we goed uit elkaar gegaan, we zeiden slaap lekker en tot morgen. In het ziekenhuis heb ik nog wel wat dingen tegen hem gezegd die ik wilde zeggen, maar ik weet niet wat hij daarvan heeft meegekregen.”

Lief en gevoelig

“Tom was heel sportief, heel lief en gevoelig”, vertelt Linda. “Hij was echt zichzelf. Om een voorbeeld te noemen: op de basisschool werden op vrijdagmiddagen griezelverhalen verteld en hij kon daar niet tegen. Dat zei hij gewoon. Het interesseerde dan niet wat anderen van hem vonden. Daarom werd hij ook geaccepteerd.”

Samen auto rijden

Hoewel Tom door een auto ongeluk om het leven is gekomen, heeft Linda juist ook mooie herinneringen aan die auto. “Samen een eindje in zijn auto rijden was altijd ons ding. Hij vond het heel leuk en omdat ik rijlessen had, was ik daar ook mee bezig.”

“ik zou graag nog een keer zo’n appje van hem krijgen”

Dat Linda dit nu niet meer samen met haar broer kan doen, mist ze. Net zoals zijn standaard appjes met teksten als ‘doe die muziek nu uit’ wanneer Linda de muziek op haar kamer aan had staan. “Toen hij nog leefde vond ik dat heel irritant, maar wat zou ik nu graag nog een keer zo’n appje krijgen.”

In bed blijven

Ondanks het gemis probeert Linda haar leven weer zo veel mogelijk op te pakken. “Ik ga weer naar stage, school, werk. Iedereen daar weet van het ongeluk en als het even niet gaat, is het oké als ik mij even terugtrek.

Ik ben 19, ik kan niet nog 60 jaar in mijn bed blijven liggen en huilen. Ik ben ook wel weer zo rationeel, dit is gebeurd, ik moet ook zelf verder. Dat onze wereld stilstaat, betekent niet dat de rest van de wereld niet doorgaat.”

“Ik kan niet nog 60 jaar in mijn bed blijven liggen en huilen”

Mooie tijd

Thuis, op stage en met vrienden praat ze veel over Tom, en nummers als When I see you again en Acid Rain helpen Linda om terug te denken aan de mooie tijd die ze met Tom had. Het is een troost voor Linda dat hij gelukkig was. “Hij is jong overleden, maar hij heeft nooit een dierbaar iemand verloren, of echt erge dingen meegemaakt. Hij heeft 21 goede jaren gehad.”

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--