Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zusje van koningin Máxima op 33-jarige leeftijd overleden

7 juni 2018 · Leestijd 2 min

Inés Zorreguieta, de zus van koningin Máxima, is gisteravond op 33-jarige leeftijd overleden. Máxima vertelt in een reactie dat ze “zeer geschokt en zeer verdrietig” is.

Hechte band

Verschrikkelijk nieuws voor koningin Máxima en haar gezin. Zij moeten nu hun zusje, schoonzusje en tante missen. Inés is de jongste zus van Máxima, en is dertien jaar jonger dan de koningin.

De twee zussen hebben ondanks hun leeftijdsverschil altijd een goede band gehad. “De koninklijke familie is echt een ‘familie-familie'”, vertelt Koningshuis-verslaggever Karin Alberts in het NOS Radio 1 Journaal. “Ze hebben de familiebanden hoog zitten en doen er veel aan om die te onderhouden.” Bij het huwelijk van Máxima en Willem-Alexander was Inés een van de bruidsmeisjes. Ze was ook de peettante van prinses Ariane.

Buenos Aires

Volgens de krant La Napion had ze depressieve problemen en is dood gevonden in haar appartement in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Het is nog niet duidelijk wanneer Inés begraven wordt. Ook is het nog onbekend wanneer Máxima naar Argentinië zal vliegen.

Blauw Bloed

In januari vorig jaar werd de muzikaliteit van Inés in Blauw Bloed besproken. Het zusje van Máxima verscheen in een video op het instagram-account van haar broer Martin. Daarin is te zien hoe Inés een liedje zingt en zichzelf begeleidt met een gitaar.

Heb jij last van depressieve gedachten en hulp nodig? Neem dan gerust contact op met stichting 113 via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) of via 113.nl.

Beeld: ANP/Phil Nijhuis

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--