Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marieke over haar werk bij Ik mis je: ‘Ik stelde vragen over zingeving’

26 juli 2018 · Leestijd 2 min

Marieke Gouka (39) liep stage bij de redactie van Ik mis je en werkte er later ook als redacteur. Zij verwoordt op een krachtige manier wat dat haar gebracht heeft. Wij vinden het heel bijzonder en delen het graag met je.

Vragen stellen

Net als veel andere stagiairs leerde Marieke bij Ik mis je berichten te schrijven voor online, gasten te screenen en video’s te maken. Maar ondertussen deed ze veel meer dan dat. Zo schrijft ze in haar opiniestuk, dat gepubliceerd werd in de NRC: ‘Ik deed in het klein wat de EO op televisie doet; vragen stellen over zingeving, over leven en dood en over de waarde van het leven. Vragen die iedereen zo nu en dan stelt of zou móeten stellen.

‘Ik deed in het klein wat de EO op televisie doet’

Omdat de tijdgeest van jakkeren vraagt om bezinning, omdat we snakken naar meer bewustwording. En simpelweg omdat we mens zijn en het nodig is soms stil te staan bij hoe we zo goed mogelijk mens zijn. Voor onszelf en voor de ander.’

Samen op zoek gaan

Wij vinden het bijzonder mooi dat onder andere een programma als Ik mis je kan helpen om elkaar vragen te blijven stellen die er toe doen. En om op zoek te gaan naar een antwoord, of samen tot de ontdekking te komen dat er niet altijd een antwoord is. Wij zijn heel benieuwd; wat vind jij waardevol aan Ik mis je? Laat het weten in een reactie onder dit bericht of op onze Facebookpagina.

Wil jij ook stagelopen als crossmediaal redacteur bij Ik mis je? Stuur je CV en motivatie naar ikmisje@eo.nl. 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--