Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TV | 'Mijn moeder kreeg mij op haar 17e, we waren als zussen'

Zondag 30 januari 2022 om 09:00 uur | NPO 2

29 januari 2022 · Leestijd 2 min

In Ik mis je op zondag 30 januari 2022 spreken Arjan en Marleen met Nazima en Marijtje over rouw, troost en liefde voor wie ze missen.

Kijk nu

Nazima Ramdin 

‘Ik was tot mijn 15e onderdeel van het gezin van mijn opa en oma. Net als mijn ooms en tantes noemde ik hen papa en mama. Mijn moeder noemde ik Maja. Zij kreeg mij op haar 17e. Ze was mijn beste vriendin. We gingen met elkaar om als zussen. We droegen bijvoorbeeld elkaars kleding.’ Dat vertelt Nazima Ramdin. Samen met presentator Marleen Stelling bezoekt ze de graven van haar opa en oma en haar moeder. ‘Je had me moeten zien met mijn opa. Ik zat altijd bij hem op schoot. Ik kon niets verkeerd doen in zijn ogen.’ 

Marijtje de Ruyter  

‘Die klos zegt alles: wie Kees was, zijn werkzame leven als stratenmaker, dit was mijn broer.’ Met een liefdevol gebaar legt Marijtje de Ruyter het gereedschap dat haar broer Kees gebruikte bij zijn werk als stratenmaker op zijn graf.  

Als Marijtje in een andere stad gaat studeren, gaat ze bij haar oudere, vrijgezelle broer wonen. Dat verstevigt hun band. Ook als ze verhuist, trouwt en kinderen krijgt, houdt Kees het speciale plekje in haar hart. Maar dan krijgt hij opeens, na een gezellige familiedag, een fatale hersenbloeding. 

Zaterdag 22 januari 2022 | 18:50 uur op TV

Lees ook over:

Zaterdag 22 januari 2022 | 18:50 uur op TV
Zondag 23 januari 2022 | 8.55 uur op TV

Lees ook over:

Zondag 23 januari 2022 | 8.55 uur op TV

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--