Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gedicht | Flarden en reepjes

16 januari 2019 · Leestijd 2 min

Een kort, maar intens en krachtig gedicht over de kou die zomaar je leven kan binnendringen. Wie of wat kan je hart dan nog verwarmen?

flarden en reepjes

kou kondigt zich aan
door kieren van deuren
het tocht in flarden en reepjes

nu de kou is gekomen
blijkt de wintermuts
het verkeerde kledingstuk

om het hart te verwarmen

Jo Ghijsen en Monica Boschman
uit de bundel: Er dwars doorheen
Verschenen in 2010 bij uitgeverij MB Communicatie

4615365

Boek: Er dwars doorheen

Het boek Er dwars doorheen bevat gedachten en gedichten over rouw, alleen staan, oud worden en leren van het leven. De teksten komen uit de dagboeken van Jo Ghijsen (1921 – 2015), Monica Boschman schreef er gedichten bij. Het is een boek om bij stil te staan. Met woorden die je meevoeren, er dwars doorheen. De inleiding en enkele pagina’s uit het boek ziet u hier: voorbeeld tonen.

[newsletter midrid=S7a1MAYAA75]

Over Jo Ghijsen

Jo Ghijsen begon met schrijven toen ze 79 jaar was. In de periode dat haar man overleed en ze alleen verder moest, vertrouwde ze haar gedachten toe aan het papier. Ze bracht het proces van rouwen, ouder worden en loslaten onder woorden op heldere en indringende wijze. De gedichten van Monica Boschman en de illustraties van Marjo Ghijsen versterken de boodschap van het boek.

Er dwars doorheen is een intens verhaal. Het brengt gedachten en gevoelens aan de oppervlakte die vaak achter de schermen blijven. Het boek is een uitnodiging om samen over verlies, ouder worden en loslaten te praten.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--