Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fotoblog | ‘Met onze zoon in de armen veranderden we’

12 maart 2019 · Leestijd 2 min

Als je kindje overlijdt, is het maken van foto’s misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het voor Paulien en Janko heel waardevol gebleken.

‘We waren een gezin geworden’

‘De dag nadat we in het ziekenhuis het hartje van onze Pijke zagen stoppen moest de bevalling worden doorgesproken. En dan komt de vraag van de arts of we foto’s zouden willen van onze zoon als hij geboren was. Vol in de wanhoop en het diepe verdriet konden we ons bij foto’s niet zoveel voorstellen. Alleen de enorme pijn was wat we voelden. Maar met onze zoon in de armen veranderden we. We waren een gezin geworden. Onze zoon had ons trotse ouders gemaakt. En dat wist de fotografe van stichting Make a Memory die ons bezocht, goed te vangen in hele mooie beelden.

‘We hadden nog zoveel meer foto’s willen hebben. Van Pijke’s eerste lach, van eerste stapjes, van de eerste schooldag.’

En wat zijn onze foto’s nu waardevol. Als door de tijd en het gemis de gevoelens van trots wat vervagen dan brengen de beelden alles weer terug. En dan is het de liefde die weer overheerst. We hadden nog zoveel meer foto’s willen hebben. Van Pijke’s eerste lach, van eerste stapjes, van de eerste schooldag of eerste liefde. Van alle stappen die hij had mogen gaan zetten, kunnen we ons nu alleen nog beelden vormen in ons hoofd.

Paulien en Janko, ouders van Pijke*

Beeld: Stichting Make a Memory

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--