Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Evi Hanssen in aflevering van ‘De Kist’

6 januari 2017 · Leestijd 2 min

Evi’s broer is psychiatrisch patiënt. Ze probeert het taboe rond psychiatrische aandoening te doorbreken door er in de media aandacht aan te geven. Presentator Kefah Allush spreekt met haar in ‘De Kist’.

De Vlaamse zangeres en presentatrice Evi Hanssen groeit op in de buurt van Antwerpen in een gezin met drie oudere broers. Haar middelste broer Koen krijgt al op jonge leeftijd last van psychische klachten. Het begint op zijn zevende, als hij uit school komt met een tic. In de jaren daarna krijgt hij ook last van angsten, depressies, psychoses en schizofrenie. Evi’s moeder probeert alles om haar kind weer gelukkig te maken, van reguliere geneeskunde tot handlezen. Koen komt echter niet van zijn klachten af en probeert zelfs tot tweemaal toe zelfmoord te plegen. Uiteindelijk blijkt dat Koen Gilles de la Tourette heeft. Omdat hij niet ongecontroleerd grove taal gebruikt wordt deze diagnose pas laat gesteld.

Lees het verhaal Evi Hanssen verder op eo.nl/geloven

Het hele gesprek tussen Kefah Allush en Evi Hanssen zien? Bekijk dan de aflevering van de De Kist.

Heb je vragen over zelfdoding of wil je praten over zelfmoordgedachten? Dat kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis).

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--