Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Man fietst naar hartslag overleden dochter

28 juli 2017 · Leestijd 2 min

De Amerikaase Bill Conner fietste duizenden kilometers om naar de hartslag van zijn overleden dochter te kunnen luisteren. Dochter Abbey werd samen met haar broer bewusteloos gevonden in een zwembad tijdens hun vakantie in Mexico. Haar broer overleefde het, maar Abbey niet.

Donorschap redt levens

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is tot op de dag van vandaag niet bekend. Om dit grote verdriet te kunnen verwerken besloot haar vader om naar het Broward Health Medical Center in Florida te fietsen om geld op te halen voor het goede doel. Abbey was orgaandonor en in dit ziekenhuis had zij haar organen afgestaan. Met haar donorschap heeft zij zelfs meerdere levens kunnen reden.

Hart van zijn dochter

Toen het ziekenhuispersoneel hoorde dat Bill helemaal vanuit zijn woonplaats Madison naar hen toe kwam gefietst, waren zij ontroerd. Ze schreven een brief naar de mensen die een donor van Abbey hadden mogen ontvangen. Eén man die het hart van Abbey heeft gekregen reageerde terug.

”Ik kan niets voor haar terugdoen”

Het gaat om Loumonth Jack, die nog maar 10 dagen te leven zou hebben, maar dankzij Abbeys hart werd hij gered. ‘’Ik kan niets voor haar terugdoen. Ik wou dat ik het kon, maar ik kan het niet. Het enige wat ik kan doen is mijn liefde geven aan haar familie,’’ laat hij weten aan CBS. Bill besluit de man op te zoeken en stapt opnieuw op zijn fiets voor een lange rit.

Emotionele ontmoeting

De dag waarop de twee mannen elkaar ontmoeten is emotioneel. Jack gaf Bill een stethoscoop om naar het hart van zijn dochter te luisteren. Bill nam de hartslag op met zijn telefoon, zodat hij zijn dochter altijd bij zich heeft.

Lees hier het complete verhaal van Bill op CBSNEWS.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--