Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Emotioneel optreden voor opa in Holland’s Got Talent

16 februari 2019 · Leestijd 2 min

Marc danst de sterren van de hemel tijdens zijn auditie voor Holland’s Got Talent. Maar hij danst niet zomaar, hij heeft tijdens de emotionele act één iemand in gedachten: zijn opa.

Voor opa

De Franse Marc Beaugendre heeft een bijzondere band met zijn opa. Als Marc wil gaan studeren aan de dansacademie, is zijn opa een grote steun voor hem. Hij helpt hem met de opleidingskosten en steunt hem emotioneel. ‘Zonder hem had mijn leven er heel anders uitgezien’, vertelt hij. ‘Ik heb hem alles te danken.’

In de zomer van 2018 overlijdt zijn geliefde opa. Om zijn herinnering te eren, danst Marc de sterren van de hemel tijdens zijn auditie voor de bekende talentenshow. Hij hoopt hem trots te kunnen maken, ‘waar hij nu ook is’.

Bekijk hier de emotionele auditie van Marc:
(Tekst gaat verder onder de video)

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Pijn vertalen in iets moois

Na zijn auditie ontvangt Marc lovende woorden van de jury. Op de vraag hoe het voor hem voelt om dit voor zijn opa te doen, antwoordt hij: ‘De dood is heel vreemd. ik wil tegen iedereen die iemand is verloren zeggen: er ligt altijd schoonheid verborgen, ergens. Je kunt pijn en verdriet vertalen in iets heel moois. Als iedereen dat zou doen, zou de wereld veel mooier zijn.’

Als kroon op zijn mooie auditie krijgt Marc vier keer een overtuigend ‘ja’ van de jury te horen, wat hem weer een ronde verder brengt.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--