Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze laatste woorden van haar vader geven Saskia hoop

11 september 2017 · Leestijd 2 min

De vader van Saskia overlijdt heel plotseling. Toch geven zijn laatste woorden haar troost.

‘Ik ga sterven’

In de uitzending van Ik mis je op 10 september was Saskia Kamsteeg te zien. Zij verloor haar vader. Niet aan een lange ziekte, maar heel plotseling. Het ene moment is Henk nog aan zijn boot aan het werken, het andere moment ligt hij in het ziekenhuis. Hij geeft dan zelf aan: ‘Ik ga sterven.’ Voor de familie is dit een grote schok.

Slechts twee uur later spreekt Henk zijn laatste woorden uit. Eerst vraagt hij zijn kinderen ‘goed voor mama te zorgen’. Daarna zegt hij: ‘Het wordt heel mooi licht, mooie kleuren!’ Dan glijdt hij weg.

‘Het wordt heel mooi licht, mooie kleuren!’

Ik heb er vrede mee

“Toen hij overleed hebben we in zijn agenda één Bijbeltekst gevonden: 1 Korintiërs 13: 9-10: “Alles wat onvolmaakt is zal verdwijnen, als Gods nieuwe wereld komt.” Dat staat nu op het graf.’ De tekst zegt haar dat er hoop is; ‘Dat het goed komt.”

Saskia is sinds het overlijden van haar vader meer na gaan denken over de hemel. “Als mensen vroeger overleden kwam ik snel met de troost: ‘gelukkig is je geliefde in de hemel’. Maar nu dacht ik zelf: hemel?! Dat wil ik helemaal niet. Ik wil dat hij hier is!” Toch geven de laatste woorden die hij uitsprak, over het licht dat hij zag wel troost aan Saskia.

‘De tekst zegt dat er hoop is, dat het goed komt.’

“Ik heb er nu vrede mee, diepe vrede, dat hij daar is. Het is zoals Huub Oosterhuis het zegt: ‘Niemand valt, of hij valt in de handen van God. Daar kan ik vrede mee hebben. Daar kan ik in leunen.”

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--