Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Onze mooie kleine jongen is er niet meer”

31 juli 2017 · Leestijd 2 min

“Onze mooie kleine jongen is er niet meer”, meldden de ouders van Charlie Gard afgelopen weekend. De Britse baby was afgelopen maanden veel in het nieuws door de juridische strijd tussen zijn ouders en het ziekenhuis dat hem behandelde.

Trots

“We zijn zo trots op je”, schrijft zijn moeder Connie Yates in een verklaring. Charlie stierf een week voor zijn eerste verjaardag, op 4 augustus zou hij 1 jaar oud zijn geworden.

Zeldzame afwijking

Charlie is geboren met het Mitochondriaal uitputtingssyndroom (MDDS). Dat is een zeer zeldzame genetische afwijking. Zijn spieren waren ernstig verzwakt. Door zijn beperking kon Charlie nooit zelfstandig ademen en waren zijn hersenen sinds zijn geboorte ernstig beschadigd. Hij kon niet bewegen, horen, huilen en slikken.

Juridische strijd

Volgens zijn artsen zou Charlie niet kunnen genezen en was verdere behandelingzinloos, maar Charlie’s ouders zagen wel kansen en zo ontstond een juridische strijd tussen het ziekenhuis en de ouders. De zaak trok wereldwijd veel aandacht; paus Franciscus en president Trump spraken hun steun uit. Uiteindelijk gaven de ouders de strijd afgelopen week op, waarna Charlie stierf.

Paus Fransiscus

Paus Fransiscus toonde via een tweet zijn medeleven aan Connie Yates en Chris Gard, de ouders van Charlie. Hij schreef: “Ik vertrouw Charlie toe aan de Vader en bid voor zijn ouders en iedereen die van hem hield”.

Charlie met zijn moeder                                      Bron: Facebook/charliesfight
Charlie met zijn moeder                                      Bron: Facebook/charliesfight.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--