Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Boekentip | ‘Wij weduwen zijn een taai volkje’

22 juni 2017 · Leestijd 2 min

Internationale Weduwendag is voor weduwe Maya Stomp aanleiding om haar boek ‘Wij weduwen zijn een taai volkje’ te presenteren. Want, wat doe je als je partner plotseling overlijdt?

Rouwen

lenteBOwijweduwen0517.indd

Maya wist zich als jonge weduwe geen raad na de onverwachte dood van haar man. Ze ging op reis in ‘het land van rouw’. Tijdens dit rouwproces is ze getraind in de Grief Recovery Method waarmee ze haar eigen verlies dragelijker heeft kunnen maken en ook andere ook andere (jonge) weduwen ondersteunt.

“Maya wist zich als jonge weduwe geen raad na de onverwachte dood van haar man.”

In het boek beschrijft Maya haar intense ervaringen. Ook komen praktische zaken aan bod: hoe ga je als weduwe om met feestdagen, vervelende vragen of reacties uit je omgeving en wat doe je met zijn kleren? In ‘Wij weduwen zijn een taai volkje’ laat Maya zien hoe ze met vallen en opstaan haar leven opnieuw heeft vormgegeven.

Ervaringsdeskundige

Maya is zowel ervaringsdeskundige als rouwcoach en biedt aan de hand van haar persoonlijke verhaal aan iedere rouwende een inspirerend en troostrijk perspectief. Ze werkt als senior-adviseur Personeel & Organisatie bij de overheid. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk als rouwcoach.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--