Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 wandelplekken om tot rust te komen

1 juli 2017 · Leestijd 3 min

De zee, het bos, Oostenrijk of gewoon in de achtertuin: zomaar een paar wandelplekken die genoemd werden naar aanleiding van onze facebook-oproep ‘welke wandelplek zoek jij op om tot rust – en jezelf – te komen?

Ruimte en rust

Een blokje omgaan kan ruimte en rust geven in je hoofd en lichaam. Als je even niet meer weet waar je het zoeken moet. Als de tranen blijven komen en je hart onrustig is. Zoek dan één van deze plekken op. Niet om je verdriet weg te stoppen, maar om jezelf ruimte te geven. Ruimte voor die ene herinnering, en ruimte voor je hartzeer.

Vredigheid in Friese Wouden

Hier wisselen meren, kleinschalige bossen en kronkelende beekjes elkaar af. Sommige bospaden zijn erg rustig en nog nauwelijks belopen. Genoeg plek dus om stil te zijn en al je zintuigen te gebruiken.

Gemoedsrust Tussen Maas en Grens

Aan de andere kant van Nederland kun je bijvoorbeeld de route ‘tussen Maas en Grens’ lopen. De fanatieke stappers lopen de gehele route ter voet. Wandelaars die het graag rustig aan doen, kunnen ervoor kiezen om een gedeelte van de route af te snijden door met het pondje mee te gaan. Onderweg is het genieten van de prachtige uitzichten op de voormalige zandgroeves.

Zielenrust in Zeeland

Ter_Yde_Duinen_01

Eén van de rustigste stranden van Nederland is de vrouwenpolder in Zeeland. Het is een groot strand met veel strandtenten, maar ook genoeg kilometers strand waar je alleen zand aantreft. Zoek bijvoorbeeld Oranjezon op voor een afwisselend stuk kustgebied. Wie weet sta je zelfs oog in oog met een ree. Fijn als je alleen wil zijn, maar ook de gezelligheid wilt kunnen opzoeken.

Stilte in Noordwijk

Nog zo’n rustig strand is Noordwijkerhout naast de Noordwijksche Golfclub. Een heerlijk stil en ongerept strand voor een ontspannen wandeling.

Aandacht in Ankeveense plassen

Word jij rustig van het gezang van vogels? Dan is deze route wellicht iets voor jou. De Ankeveense plassen is een populaire broedplek voor vogels. Van half mei tot half september organiseert Natuurmonumenten bovendien vaartochten door dit stille plassengebied.

Even op de adem komen in Ede

De herder die voor zijn schapen zorgt is een vredig beeld. In Ede loop je langs een schaapskooi waar de schapen heerlijk warm tegen elkaar aankruipen. De wandeling loopt ook verder, door gebied van Defensie. Hier is het aangenaam stil en de kans is groot om wild te spotten.

Nederlandse heide
Nederlandse heide.

Onthaasten in Noordwolde

Is een lange wandeling niet voldoende en verlang je naar een weekend rust in de natuur? Dan kunnen we dit knusse huisje in het Friese Noordwolde je zeker niet onthouden. Volgens bezoekers kom je hier heerlijk tot rust en zingen de vogels uit de bos je toe.

Waar wandel jij graag als je verdrietig bent?

Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken waar je fijn kunt wandelen als je verdrietig bent of rust zoekt. Ken jij ook zo’n stevige wandelroute of een natuurplek waar het aangenaam rustig is? Deel je tip met ons in een reactie hieronder.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--