Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Esther – Het leven is nog steeds heel leuk!

12 september 2016 · Leestijd 3 min

Esther vindt het leven eigenlijk best stom zonder Dennis. Toch heeft ze een manier gevonden om ook de leuke kanten van het leven weer te ontdekken.

Een sombere avond

Weer een gewone woensdagavond. De kinderen liggen op bed en ik plof uitgeput op de bank. De televisie staat aan, maar eigenlijk weet ik niet eens waar ik naar kijk. Mijn gedachten gaan alle kanten op. Ik denk aan de periode dat Dennis nog leefde. Toen alles nog normaal en vanzelfsprekend was. Dat is nu allang niet meer. Alles is anders. Mijn hele leven staat op z’n kop. Niets is meer vanzelfsprekend.

Het is weer zo’n avond dat alles in elkaar lijkt te storten. Alles is zwart, donker, leeg, verdrietig en vooral heel stom. Mijn leven is stom zonder Dennis. Ik hoor hier niet alleen op de bank te zitten. Mijn kinderen horen ook een vader te hebben die ze een verhaaltje voorleest en ze een kusje geeft voor het slapen gaan.

Maar hoe somber en zwart het soms is. Het leven is ook nog steeds heel leuk! Alleen zie ik dat niet altijd.

Esther

Lichtpuntjes

En daarom kwam mijn beste vriendin een tijd geleden met een ‘wishing jar’. Een grote lege pot. Naast deze lege pot lag een stapel briefjes en een pen. De opdracht was heel simpel. Alle lichtpuntjes, leuke uitspraken van de kinderen of mensen om mij heen moest ik opschrijven en in de pot doen. Ook alle kaartjes van pretparken, festivals, bioscoop, een lief kaartje dat ik van iemand had gekregen. Eigenlijk alles wat een glimlach op mijn gezicht bezorgt. En zo begon ik aan mijn wishing jar. Inmiddels zitten er al behoorlijk wat briefjes in, met allerlei mooie momenten:

  • “De hele dag met Trudi en de kids op het strand van Bergen aan Zee gelegen. Alles klopte. Een perfecte parkeerplaats, heerlijke bedjes en kinderen die zich prima vermaakten.”
  • “Trouwdag gevierd met de kinderen. Een bootje gehuurd en daarna een picknick in het park in Alkmaar. Ik had het me niet mooier kunnen voorstellen.”
  • Stijn: “Mam, ik heb zo’n kriebels in mijn buik omdat ik verliefd op je ben.”
  • Isa moet boven iets pakken. Stijn zegt: “Ik loop wel even met je mee, want ik weet hoe bang je bent in je eentje.”
  • “Vandaag de eerste EMDR-sessie gehad. Zwaar, heftig, emotioneel, maar heel goed. Moe, maar tevreden. Ik ben er klaar voor om dit aan te gaan!”
  • “Vraag je klei van Sinterklaas Stijn?” Stijn: “Dat heeft toch geen zin, want ik mag nooit kleien van jou!”
  • “Een eerste date gehad. Spannend, maar heel leuk!”

Elk jaar openen we met z’n drieën de pot en lezen we alle briefjes en bekijken we de kaartjes en festivalbandjes. Dan beseffen we weer even hoe leuk het leven is en hoeveel leuke dingen we hebben gedaan.

Geschreven door

Esther van der Plaat

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--