Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gedicht kleinstukjeversheid: 'Rouw verwerken is geen linear proces'

22 november 2022 · Leestijd 2 min

Rouw is geen linear proces, ontdekte Jeroen, bekend als kleinstukjeversheid op Instagram. Toch ziet hij hoop, al ligt die voor de lezer misschien ver in de toekomst.

"In 1969 beschreef Elisabeth Kübler-Ross de vijf fases van rouw. Ontkenning. Woede. Onderhandelen. Depressie. Aanvaarding. En ondanks dat rouwverwerking een individueel proces is, is vaak te merken dat iedereen een soortgelijk proces doorstaat. Maar vergis je niet - dit is voor iedereen anders," schrijft Jeroen op zijn Instagrampagina. "Rouw is geen linear proces. Rouw gooit je van de ene in de andere fase. Waar het dagen opeens goed kan gaan en dan opeens je wereld weer instort. Waar er geen einde lijkt te komen aan je verdriet en je opeens toch op een dag lichter wakker wordt.

(...) En ergens, ver na het verwerken, is rouw natuurlijk een mooi iets. Dat je zoveel durft te voelen dat het je een keer helemaal zal opbreken. Dat je lief hebt ondanks dat je weet dat het allemaal te verliezen is. Dat is een geweldig goed."

Gedicht kleinstukjeversheid: 'Rouw verwerken'

Rouw verwerken
is geen linear proces
en in welke staat je ook bent
weet dat het ooit went
en je straks een kant kent
waar je gelukkig mee kan zijn
ondanks de pijn die nu is.

Over kleinstukjeversheid

Acht jaar geleden begon Jeroen zijn gedichten te publiceren. Je leest zijn gedichten onder ander op @kleinstukjeversheid op Instagram, waar hij ondertussen ruim 73.000 volgers heeft.

Dit gedicht is met toestemming van de auteur geplaatst. Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze inhoud is niet toegestaan zonder toestemming.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--