Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Omdat ik je Mis-festival over verlies, missen, herdenken en troost

28 december 2016 · Leestijd 2 min

Deze vrijdagavond vindt in Utrecht ‘Omdat ik je mis’ plaats. Een avond over missen, verliezen, herdenken én over omarmen en vieren van het leven. Diverse schrijvers, muzikanten en kunstenaars delen over hun eigen verdriet, maar ook over het vinden van troost en nieuwe moed.

Afscheid nemen van het leven is voor iedereen een onafwendbaar gegeven. Niemand wordt gespaard. En iedereen gaat daar anders mee om.

Dit gegeven inspireerde muziekcentrum TivoliVredenburg om een avond te organiseren waar herkenning en troost te vinden zijn, maar ook moed om het leven (weer) te omarmen. In samenwerking met rouwdeskundige Daan Westerink is er zorgvuldig gekeken hoe het programma van deze eerste editie van de nacht van de eeuwigheid ingevuld kan worden.

Troost door kunst

Kunst biedt herkenning en troost, vaak zelfs onbewust. Denk maar aan die ene zin in een liedje, dat hoofdstuk in een verpletterend boek, die ene  foto of dat fragment uit een film. Zoiets kan je enorm raken en helpen om verdriet ruimte te geven.

Tijdens Omdat ik je Mis delen artiesten hun persoonlijke ervaringen met de dood. Schrijfster Mirjam Rotenstreich praat bijvoorbeeld met Cornald Maas over het verlies van haar zoon Tonio waar A.F.T.H. van der Heijden ook een boek over schreef. Orkest De Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt een deel van het wereldberoemde rouwmuziekstuk Stabat Mater van Pergolesi ten gehore.

Bekijk het volledige programma. De avond begint om 20:15 uur.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--