Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dominee leidt dienst kort na overlijden eigen zoon

8 februari 2017 · Leestijd 2 min

Enkele uren na het overlijden van zijn zoon, stond dominee Stoffer Otten op de kansel. Het was zondag en het was zijn beurt om de dienst te leiden. Twee dagen daarvoor was zijn 25-jarige zoon neergestoken en ernstig verwond. Hij overleed die zondagmorgen. Hoe kan je als vader dan toch voor een volle kerk staan? Stoffer Otten heeft hier een bijzonder antwoord op.

Natuurlijk beseft de dominee uit Papendrecht dat het ‘niet normaal’ is om zo vlak na het overlijden van je zoon te preken. Maar deze hij kon niet anders. Twee dagen voordat zijn zoon neergestoken wordt, en er dus nog niets aan de hand was, was Stoffer Otten de (reguliere) zondagsdienst al aan het voorbereiden.: Het thema van de dienst stond al vast en zou gaan over de vraag ‘waarom moeten wij mensen sterven?’.

Onder tranen de uitvaartdienst voorbereid

‘De liturgie die ik nu met jullie zing, heb ik onder tranen gemaakt. Al twee dagen voordat de fatale steekpartij gebeurde. Ik wist toen niet waarom ik zo huilde. Ik weet nu waarom.’ vertelt Otten in een ontroerend interview met het regionale nieuwsplatform Het Klaroen vertelt Otten dat hij er van overtuigd is dat God hem voorbereid heeft.

Waarom moeten wij sterven in dit leven?

Met breekbare stem vertelt hij zijn toehoorders: ‘Anders loop ik mee in uw verdriet, nu moet u meelopen in mijn verdriet. Ik sta hier in rust, maar van binnen huil ik. U ziet een wankelende herder.’

Bekijk het volledige interview of luister de dienst terug.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--