Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijktip Break Free | Eerbetoon aan veel te vroeg beëindigde levens

16 maart 2017 · Leestijd 2 min

De serie Break Free is een eerbetoon aan moedige jongeren die tijdens een reis op tragische wijze om het leven komen. Familie en vrienden halen herinneringen op en eren het veel te vroeg beëindigde leven van hun dierbare.

Break Free toont indringend portretten van jonge mensen die op avontuur gaan in het buitenland. Ze hadden de moed om uit de sleur van het dagelijks bestaan te breken door op wereldreis of backpack-avontuur te gaan. Voor hen geen huisje-boompje-beestje, maar de wereld ontdekken, grenzen verleggen en dromen najagen.

Eerbetoon door familie en vrienden

Tijdens dit avontuur komen ze op tragische wijze om het leven. In Break Free wordt hun intens en veel te vroeg beëindigde leven geëerd.

Op de foto boven dit artikel zie je het portret van Laurens Higler (26). Hij ging met twee vrienden rond de wereld zeilen. Tot het ongeluk toesloeg op het vasteland van Puerto Rico, nét toen iedereen dacht dat het gevaar geweken was. In de aflevering vertellen zijn moeder, familie en vrienden over Laurens en het grote gemis van zijn vriendschap.

Nieuw seizoen

De nieuwe serie Break Free, gepresenteerd door Chris Zegers, is vanaf donderdagavond 16 maart te bekijken bij B een nieuwe serie afleveringen van Break Free. In het vorige seizoen zag je onder meer het aangrijpende verhaal van Lisanne Froon (22), die in Midden-Amerika als hulpverlener aan de slag wil maar nooit meer terugkeert uit de Panamese jungle.

Break Free personen

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--