Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Petra | Lieve Laura, jij bent kostbaar

21 maart 2020 · Leestijd 3 min

Blogger Petra Walinga is voor de tweede keer te zien in Ik mis je. Ze vertelt over haar dochter Laura en hoe kostbaar ze was, ondanks dat ze het zelf niet geloofde.

Mijn lieve lieve Laura, wat mis ik haar! Alles is veranderd voor me nadat ze stierf. Nu, bijna tweeëneenhalf jaar later, ben ik nog lang niet hersteld en ik besef dat ik niet meer word wie ik was. Mijn leven staat in het teken van verdriet en gemis. En dat zal voorlopig nog zo zijn.

Het is de liefde voor mijn meisje die de rouw zo intens maakt. Mijn liefde voor Laura vanaf het begin dat ze er was. Die alleen maar groter werd tijdens de veel te korte tijd die ze leefde. Wat was en is Laura kostbaar voor me, zoals al mijn kinderen dat zijn.

Waardevol

Die gevoelens van liefde zijn altijd gebleven. Het maakte niet uit of het goed met haar ging, of toen het in de laatste jaren heel moeilijk werd. Of ze blij, verdrietig, boos, chagrijnig of vrolijk was.

De depressie waar Laura last van kreeg had daar geen invloed op. Geen seconde heb ik gedacht dat ze daardoor minder waardevol voor me was. Ik had er alles voor over om haar in mijn leven te kunnen houden.

‘Ik had er alles voor over om haar in mijn leven te kunnen houden’

Vertellen over Laura iets wat ik graag doe. Er is nog zoveel te zeggen, ook al is ze niet meer fysiek in mijn leven. Want waar je hart vol van is.. In mijn blogs schrijf ik daarom over het missen van haar. Maar ik vertel ook graag over Laura, net zoals andere moeders dat over hun dochter doen.

Tweede keer

Zaterdag 21 maart mag ik op tv vertellen over mijn meisje. Voor Ik mis je stond ik voor de tweede keer bij het graf van één van mijn kinderen. Vier jaar geleden bij het grafje van Lennard. En nu op dezelfde begraafplaats bij Laura.

Het was een bijzondere gebeurtenis om weer met Arjan Lock in gesprek te gaan. Nooit hadden we na die eerste keer kunnen bedenken hier nog eens in deze setting te staan. Ik lees de impact van mijn levensverhaal af aan zijn gezicht.

En dat confronteert me met mijn eigen verdriet: dit gesprek gaat over Laura, maar het gaat ook over mij. Wat is er veel gebeurd..

Kostbaar

Ik mag vertellen over Laura en wie ze voor me was. Over het grote verdriet dat in mijn leven kwam, maar ook over hoe kostbaar ze voor me was en is. Over wat het met me deed toen ze ziek werd en hoe ik nog steeds van haar bleef houden.

Het maakte niet uit hoe ze er aan toe was, want ze bleef mijn lieve dochter. Ook al had ze zelf dat inzicht niet. Ik vergeet dat er een camera staat en vertel: jij bent kostbaar, Laura!

Laura kostbaar

Bekijk hier de aflevering van Ik mis je terug waarin Petra haar verhaal deed.

Geschreven door

Petra Walinga

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--